Most pályázatírás nélkül meg lehet venni egy négylakásos önkormányzati társasházat Szombathelyen

Egy lakás árába kerül, igaz, sokat kellene költeni rá.

Bő egy évvel ezelőtt sokat írtunk a szombathelyi Szigligeti utcáról, ahol a felújítás során a teljes utcát térkővel fedték le Ilyet nem láttunk Szombathelyen: még az úttest is térkőből lesz kirakva a Szigligeti utcában 2018. August 02. 07:53 . A felújított utcát tavaly januárban adták át Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :( 2019. January 17. 20:46 , egy évvel ezelőtt aztán meglepődtünk, amikor az utca elején egy tábla figyelmeztetett Vigyázat, nem vicc: balesetveszélyes a frissen letérkövezett Szigligeti utcai járdára lépni! 2019. March 16. 07:49 arra, hogy a járdát inkább ne használjuk, mert omlásveszély van.

PHS

A tábla a Szigligeti u. 1. szám alatti ház állapotára hívta fel a figyelmet, ami azóta is tovább romlott. Ez az a ház:

Vigyázat, Szigligeti utca!
PHS

A ház egy négylakásos társasház, amiből a lakókat már kiköltöztették, a négyből három lakás önkormányzati bérlakás volt, egy van magánkézben.

A szakvélemények szerint statikailag is olyan állapotban van, hogy nem alkalmas lakhatásra, felújítás komoly összegekbe kerülne. Ezért az önkormányzat - az egyetlen lakástulajdonossal egyeztetve - az értékesítés mellett döntött.

Balra az eladó ház
Forrás: googlemaps.com

Ki is írták a pályázatot, a házat 18.760.000 forint áron hirdették meg, azonban nem volt jelentkező. Az önkormányzat vagyonkezelési rendelete lehetőséget ad arra, hogy ilyen esetben mellőzzék a pályázatot, a múlt heti közgyűlés ezért új döntést hozott.

Szemből nézve
Forrás: googlemaps.com

A házat most, egészen 2020. június 13-ig a pályázatban hirdetett áron, azaz A házat 18.760.000 forintért meg lehet venni, ehhez csak vételi ajánlatot kell tenni.

Ha a júniusi határidőig nem érkezik ajánlat, új értékbecslés készül, és új pályázatot írnak ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely