Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb leépítés a szentgotthárdi Opel-gyárban, november végén eldől a gyár sorsa

Nagy-Britanniában 400 munkahelyet szüntet meg az Opel.

Újabb száz, kölcsönzött munkaerőt bocsátanak el a szentgotthárdi Opel-gyárból, az év végéig az összes kölcsönzött embertől megválnak - írja a hvg . Ez újabb 100-120 főt jelent, a gyár alkalmazotti létszáma a kölcsönzött munkaerő nélkül 1250 fő volt az elmúlt évek átlagában.

Év végéig összesen 300 ember

A gyártól első körben bő két hete küldtek el Száz embernek szűnik meg a munkája a szentgotthárdi Opel-gyárban 2017. October 20. 19:11 száz fő kölcsönzött munkavállalót, ehhez jön a most bejelentett újabb száz fő, és az év végéig tervezett 100-12 fő. A gyár nehéz helyzetéről korábban is írtunk már Francia motorokkal szerelik az új Opeleket, bajban lehet a szentgotthárdi Opel-gyár 2017. October 03. 11:30 .

Munka a szentgotthárdi gyárban
Bonyhádi Zoltán

A leépítést hivatalosan a megrendelések csökkenésével indokolják, a portfolio.hu azt írja , az Opel Astra iránti kereslet visszaesése miatt gyáraknak egyre kihasználatlanabbak a kapacitásai. A nagy-britanniai gyárakat már egyműszakosra állították át, és ezzel 400 munkahelyet szüntettek meg.

Mindehhez hozzájárul, hogy az új tulajdonos, a PSA-csoport bejelentette Francia motorokkal szerelik az új Opeleket, bajban lehet a szentgotthárdi Opel-gyár 2017. October 03. 11:30 , hogy az Opeleket is francia motorokkal szerelik majd, így kétségessé válik az Opel motorgyárak kihasználtsága.

Három európai gyárat is bezárhatnak

A portfolio.hu által megkérdezett gazdasági elemzők szerint a PSA 2021-2022 végére három európai gyárát is bezárhatja a kihasználatlan kapacitás miatt, és ezek termelését másik európai üzemekbe vihetik át. A találgatások szerint ennek az akciónak az Opel eisenach-i üzeme, valamint a PSA spanyolországi gyára eshet áldozatául. A gyárak sorsáról november végéig születhet döntés.

Ha mindez igaz, akkor a szentgotthárdi gyár megmenekülhet, de most a legfontosabb, hogy növelni tudják a megrendeléseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra