3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Eléggé felkerekítette a nyugdíjemelés mértékét Orbán Viktor

Míg a miniszterelnök fél havi extrapénzt jelentett be a nyugdíjasoknak, Gulyás Gergely tájékoztatójából ennél szerényebb összeg derült ki.
Orbán Viktor miniszterelnök már délelőtt bejelentette, hogy novemberben nyugdíjkiegészítést kapnak az idősek, ami átlagosan fél havi összeget jelent a nyugdíjasoknak. Mint a 24.hu írja, ez alapján arra lehetett számítani, hogy a nyugdíjkorrekció kicsit magasabb lehet, mint a korábbi feltételezések: fél havi plusz esetében 4,16 százalék.

Nem sokkal később azonban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón már számszerű részletekre is kitért: vagyis 210 700 forintos átlagos havi nyugdíjnál 6532 forintos emeléssel számolhatnak az idősek, és mivel visszamenőlegesen kifizetik, így 78 ezer forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok november hónapban.

Ez a 78 ezer forint azonban nem a fele az átlagnyugdíjnak, hanem mindössze 37 százaléka.

Ha valóban a felét kapnák novemberben, akkor az az átlagnyugdíj esetében 105 ezer forint lenne.

Összességében tehát havi szinten 3,1 százalékos lesz az utólagos nyugdíjkorrekció, ami nagyjából megfelel az előrejelzéseknek - jegyezte meg a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság