Nyolc magyar nagyváros kap támogatást elektromos buszok vásárlására

Szombathely nincs a támogatott városok között.

Nyolc magyar városban (Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Békéscsaba, Székesfehérvár, Esztergom, Zalaegerszeg, Nyíregyháza), illetve a Mátrai Hőerőmű térségében indul elektromos zöld buszos mintaprojekt - írja az MTI.

Az állam a hét város számára összesen 800 millió forintos támogatást biztosít, ezen kívül Debrecen külön, finanszírozási mintaprojekt keretében szintén 800 millió forintot kap. A program elsőként Debrecenben indul el, melynek részeként a város legalább 12 elektromos busz beszerzését vállalta.

Elektromos buszok Budapesten
Balogh Zoltán / MTI

Január elején jelentette be Orbán Viktor Orbán Viktor: 2022-től csak elektromos buszok közlekedhetnek a városokban 2020. January 09. 13:10 , hogy 2022-től csak elektromos buszok közlekedhetnek a városokban. A miniszterelnök arról nem beszélt, hogy milyen forrásból oldják meg ezt a városok, lapunk olvasói mindenesetre örülnének az elektromos buszoknak, ahogyan ez decemberi szavazásunkon kiderült Busz, villamos, troli? - Hogyan tovább szombathelyi tömegközlekedés? 2019. December 05. 07:04 .

Azóta kiderült, hogy a kormány 10 év alatt összesen 36 milliárd forinttal támogatja ezt a projektet, ami a tervek szerint 1290 busz megvásárlását segítheti.

A most bejelentett támogatásokból Szombathely nem részesül, persze, itt is vannak elképzelések Akkor ez eldőlt? - Itt tart most a szombathelyi elektromos buszok ügye 2020. February 07. 16:41 , hogyan lehetne kicserélni elektromosra a jelenleg használt öreg buszokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet