Nem spájzolhat ám be csak úgy a hatósági áras élelmiszerekből – Frissítve

Több boltban is mennyiségi korlátozás lesz.

A kormány döntése alapján február 1-jével, vagyis most kedden életbe lépett az árstop egyes alapvető élelmiszerekre. Egészen pontosan a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej árát rögzítik a tavaly október 15. árakon.

Ez persze nem feltétlenül jelent jót a történet minden szereplőjének, több üzletlánc például mennyiségi korlátozást vezetett be. Az MTI pedig össze is szedte, hogy melyek az a boltok, ahol biztosan nem spájzolhat be csak úgy a hatósági áras élelmiszerekből.

MTI/Balogh Zoltán

A Sparnál az áruházi és online vásárlások esetében a búzafinomlisztből és a kristálycukorból 10 kilogrammot, a napraforgó-étolajból 10 litert, a 2,8 százalékos tehéntejből pedig 12 litert vásárolhatnak egyszerre a vásárlók. A sertéscomb esetében 10 kilogramm, a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálca vagy 3 kilogramm lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

A Spar Magyarország kommunikációs vezetője, Maczelka Márk azt közölte, hogy a kiemelkedő érdeklődés miatt döntöttek a mennyiségi korlátozás bevezetéséről. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez.

A CBA hálózathoz tartozó vállalkozások maguk dönthetik el, hogy vezetnek-e be mennyiségi korlátozást a hatósági áras termékekre. Egyes üzleteikben van értékesítési korlát, de többségben vannak azok az egységek, ahol erre egyelőre nem volt szükség.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, zavartalanul szeretnék biztosítani a lakosság ellátását, ezért tartották szükségesnek limitálni a mennyiségeket azokban a boltokban, ahol felvásárlást tapasztaltak. A mennyiségi korlátozás a CBA üzleteiben nem egységes, különböző limitek léptek életbe az adott vállalkozás döntésétől függően.

MTI/Balogh Zoltán

A Tesco Magyarország az MTI-t arról tájékoztatta, hogy áruházaiban a hatósági ár hatályba lépése után előfordulhat, hogy egyes termékek a 2021. október 15-i árnál is kedvezőbb áron lesznek megvásárolhatók. Ezekre vonatkozóan állítanak be limitet az egyszerre maximálisan megvásárolható mennyiségre. A normál háztartási mennyiség terméktől függően 5-12 darab.

Kedden, az árstop életbe lépésének napján semmilyen termékre nem vonatkozik mennyiségi korlátozás – közölte az áruházlánc.

Az Aldi Magyarország azt közölte, hogy egyelőre vizsgálja a lehetőségét a hatósági áras termékek esetben egy esetleges mennyiségi korlátozás bevezetésének.

MTI/Balogh Zoltán

Az egyébként már a hétvégén kiderült, Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl az árstoppal érintett termékekre January 30. 19:24 hogy a Lidl-üzletekben mennyiségi korlátozást vezetnek be az árstop hatálya alá eső élelmiszerekre. Az egyszerre megvásárolható termékek mennyiségének maximalizálását a vállalat a vásárlók érdekében hozta meg, hogy folyamatosan biztosítsa az áruellátást, elkerülve az egyéb kereskedői felvásárlás lehetőségét – jelezték.

A maximálisan megvásárolható mennyiség a Koronás kristálycukor és Belbake búzafinomliszt esetében 10-10 kilogramm, a 2,8 százalékos zsírtartalmú Pilos UHT tejnél 12 liter, a VitaD'or Napraforgó-étolaj esetében 10 liter.

Frissítés:

Az Auchan Magyarország minden vásárlót folyamatosan és megfelelően ki kíván szolgálni a hatósági áras termékekkel is, így szükségesnek látják az egyidőben vásárolható mennyiségek korlátozását – tájékoztatták az MTI-t kedden.

A vállalat úgy döntött, hogy szerdától mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági árszabályozással érintett termékek esetében. Ennek értelmében a búzafinomliszt, a kristálycukor, a sertéslapocka, a csirkemell és a csirkefarhát esetében 12 kilogrammos, az olaj és a 2,8 százalékos tej esetében 12 literes korlátozásra számíthatnak a vásárlók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos