Elfoglalják az autók Szombathelyt, újabb helyeken tiltják meg a megállást

Most két parkoló mellett szabályozzák újra a forgalmat, de idén már sok helyen tiltották meg a megállást.

Szombathelyen, és gyaníthatón minden városban két tábor küzd egymással, az egyik mindenhová parkolókat akar, mert úgy véli, az önkormányzatnak kötelessége gondoskodni arról, hogy a város minden pontján lehessen parkolni. A másik tábor kiűzné a belvárosból az autókat, fejlesztené a tömegközlekedést, és inkább a biciklit, rollert ajánlaná.

Hamarosan kevés lesz a hely az autóknak
Mészáros D. Zsolt

A két tábor közti vita biztosan nem fejeződik be a belátható időben, de közben az autók teljesen ellepik a várost, hamarosan egyszerűen kevés lesz a hely nekik.

A belvárosban a húzós parkolási díjak azért szabályozzák némileg a dolgot, a lakótelepeken, szélesebb utcákban azonban nincs, ami gátat szabna a parkolásnak. Illetve van, de nem túl népszerű, meg kell tiltani a parkolást, ahol szükséges, a megállást is.

Egyre több helyen lesz tilos autóval megállni

A város területén az önkormányzat határozhatja meg a forgalmi rendet, így a parkolási és megállási szabályokat is, természetesen a rendőrség és a szakemberek javaslatainak figyelembevételével. Kivéve az állami fenntartású utakat, ahol a Magyar Közút az illetékes, de ott is van mód a megegyezésre.

A Semmelweis utca jó részén már nem szabad megállni
Mészáros D. Zsolt

Az utóbbi időben már több helyen tiltották meg a parkolást és a megállást, amellett, hogy új parkolókat is alakítanak ki 30 új parkolóhelyet alakítanak ki a szombathelyi Nádasdy és Semmelweis utca közötti területen April 30. 15:13 . Egy évvel ezelőtt a Horváth Boldizsár körút és a Körmendi út egyes részein tiltották meg 30-as sebességkorlátozás, megállni tilos - Új forgalmi rend több szombathelyi utcában 2023. May 21. 06:48 a megállást, tavaly novemberben teherautókat tiltottak ki Kitiltják a teherautókat a szombathelyi lakótelepről 2023. November 28. 06:57 egy utcából a Derkovitson.

A Mátyás király utcában hónapokon át tartott a háború Régóta dúl a harc a lakók és az autósok között a szombathelyi Mátyás király utcában 2023. July 14. 19:36 az autósok és egy lakó között, idén márciusban a Semmelweis utca egy szakaszán, a Vásártér és a Sárdi-ér utcában, valamint a Wesselényi utca északi végén tiltották meg Tilos lesz megállni a szombathelyi Semmelweis utca egy részén, és behajtani tilos a teherautóknak a Szabadnép utcában March 25. 11:29 a megállást.

Megint a Derkovits

A városi közgyűlés Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottsága most a Derkovits lakótelep újabb két pontján lép közbe, miután az autósok már minden talpalatnyi helyet elfoglalnak, és már megnehezítik a parkolókból kihajtást is.

A szemben lévő szakaszon tiltják meg a megállást
Forrás: googlemaps.com

A Perintparti sétány 15. mellett a sétány és a parkoló kijárata közötti szakaszon Megállni tilos! táblát helyeznek ki, mert itt sokszor kisteherautók parkolnak, megnehezítve a parkolóból kiállást.

A Bem József 10-15. mögötti területen kialakított parkoló és a Bem József utca közti szakaszon, a kerékpárút oldalán is megtiltják a megállást, azért, mert az autósok itt rendszeresen a zöldterületen állnak meg, amit tönkre is tettek már. A tervek szerint a zöldterületet csőkorlátokkal is védeni fogják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet