Szombathely különleges embere távozott - meghalt Morris Pedro

Brazíliában született, Szombathelyen telepedett le. Zenélt, kereskedett és temperamentuma sokakra hatással volt. Egy ártatlannak tűnő betegségbe halt bele.

Minden városnak megvannak azok a polgárai, akiket sokan ismernek, akár látásból, akár közelebbről. Morris Pedrót sokan ismerték. Aktív volt a valós és a virtuális életben is. Talán brazil vére tette, de mindenről megvolt a véleménye és ezt nem félt azt kimondani, még akkor sem, ha ezzel szembe ment a többséggel. Megátalkodott máskéntgondolkodóként jellemezte magát. Kis boltja, a Mikroshop, 1983. óta fogadta a látogatókat. Mert nem csak vásárolni jártak hozzá az emberek, hanem gyakran tanácsért, vagy csak éppen beszélgetni.

Bár messziről jött, igazi lokálpatrióta volt. Sokat gondolkodott arról, hogyan lehetne jobbá, vonzóbbá tenni Szombathelyet. Hogyan tehetne többet, jobbat az állam a vállalkozóiért, polgáraiért. Emellett jeles tagja volt a város zenei életének. Nyomta a bluest gitárjával rendesen.

Emlékvideó

Jövőre terveztünk egy részletes beszélgetést Morris Pedróval. Megkérdeztük volna, miért hagyja ott valaki Rio de Janeiro-t Szombathelyért, még akkor is, ha sejtjük a választ. Sok kérdésünk lett volna még, szemezgetve Morris Pedro kalandos életéből, de ezekre már nem kaphatunk igazán hiteles választ.

Úgy tudjuk, Morris Pedro egy hétköznapinak mondható betegség szövődményébe halt bele. Hatvan éves volt. Halálhíre gyorsan terjedt a Facebook-on, két órával a halála után már száznál többen nyilvánítottak részvétet a különböző fórumokon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Egy kereskedőváros alkonya?

Boltot nyitni, butikosnak lenni sokáig főnyeremény volt Szombathelyen. Most azonban sokszor üresen kongó üzletek ellőtt baktathatunk a fényét vesztett belvárosban....

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet