Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába tűnt el az Elios, a Tiborcz-féle cég üzlettársai újítják fel a szombathelyi közvilágítást

12 évig fizeti a város a lízingdíjat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi közvilágításhoz hitelt adó bank az Elios Kft volt üzlettársait akarja megbízni a szombathelyi közvilágítás felújításával - írta közleményében Balassa Péter szombathelyi képviselő (Jobbik).

Sárváron ilyen lett a közvilágítás az Elios felújítása után
Gergits Konrád
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az idén januárban jelentették be Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 , hogy közel másfélmilliárd forintból felújítják a szombathelyi közvilágítást, és hogy a kivitelező a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége lesz. Közben azonban az OLF szabálytalanságokat talált Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 az Elios korábbi közbeszerzéseiben, februárban a legfőbb ügyész megerősítette Polt Péter megerősítette, hogy nyomozás folyik a Tiborcz-féle Elios Kft. ellen 2018. February 23. 10:56 , hogy folyik a nyomozás. Aztán másfél évvel később le is zárták azt Nem talált bűncselekményt a rendőrség a miniszterelnök vejének volt cége, az Elios elleni nyomozás során 2018. November 07. 11:38 , mégpedig bűncselekmény hiányában.

Szombathelyen egyébként olyan konstrukciót terveztek, hogy a projektben résztvevő bank kifizeti a kivitelezőt, az önkormányzat a banktól lízingeli a felújítást. És, mivel a tervek szerint olcsóbban működik majd az új világítás, a megtakarításból törlesztik a lízingdíjat.

A felújításra szükség van, ezt a Thököly úton fotóztuk két éve
BZ

Az önkormányzat közben a botrány és a nyilvánosság miatt visszautasította Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 az Elios ajánlatát, Balassa Péter június végén kijelentette Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 , strómanok állnak az új pályázat mögött, mai közleményében pedig kijelentette, az Elios korábbi üzlettársairól van szó.

A beruházás egyébként 1,14 milliárd forintból 7 hónap alatt készül el, a város az átadás-átvételtől 12 évig fizeti majd a lízingdíjat.

Balassa Péter közleménye

Szombathelyi közvilágítási botrány: egy bank mögé bújtak az Elios-haverok

Már meg sem lepődöm, hogy egy "bank és biztosító" (K&H Bank Zrt.) végzi a szombathelyi közvilágítás korszerűsítését, miután az OLAF-vizsgálat alatt álló, korábbi Tiborcz-érdekeltségnek számító Eliossal nem mert szerződést kötni a szombathelyi önkormányzat miután nyilvánosságra hoztam a botrányos ügyet.

Halkan kérdezem, holnaptól melyik világítástechnikai, vagy lámpaszaküzlet árul majd bankhiteleket? Mindenesetre a pénzintézet érdekes partnereket választott, két konzorciumi partnere korábban kapcsolatban állt Orbán Viktor vejének volt érdekeltségével az Eliossal, a harmadik pedig azt sem tudja, hogy részt vesz a közvilágítás korszerűsítésének projektjében, vagyis teljesen felesleges közbeszerzésnek nevezni az ilyen eljárásokat.

Egyértelmű ugyanis, hogy ki a "köz" az országban, és az is, hogy kik nyerik a kiírásokat. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik alvállalkozó focicsapata, a Siófok 2007-ben úgy lett bajnok a labdarúgó NB II-ben, hogy a második helyezett Haladástól levontak 11 pontot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés