Elkészültek a körmendi sportcsarnok jóváhagyási tervei

Erről Bebes István polgármester számolt be Facebook-oldalán.

Ezt írta a körmendi városvezető:

"Elkészültek a jóváhagyási tervek az új körmendi multifunkcionális csarnokra

Mint már korábban ismerté vált, Körmend Város Önkormányzata a tavalyi évben kezdeményezte egy új multifunkcionális sportcsarnok megépítését, mely otthont adhat a háromszoros magyar bajnok Egis Körmend kosárlabda csapatának.

A projekt előkészítésének keretében már korábban sor került a fejlesztési helyszínek önkormányzat általi megvásárlására, most pedig a jóváhagyási tervek is elkészültek. A körmendi Shell benzinkút mögötti ingatlanok idén tavasszal kerültek a város tulajdonába.

A beruházás előkészítője és építtetője a kormány határozata alapján Körmend Város Önkormányzata. A Beruházás megvalósítója pedig a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.

Körmend sportcsarnok, látványterv
Facebook

Az elkészült tervek szerint a sportcsarnok mellett, egy vele közvetlen összeköttetésben lévő edzőközpontot is épülni fog különböző edzőpályákkal és öltözőkkel. Mivel multifunkcionális sportcsarnok kerül megépítésre, ezért a pálya olyan méretekkel kerül kialakításra, hogy többféle labdajáték is játszható legyen rajta.

A tervezett ülő férőhelyek alapján minimálisan 3.000 fő befogadására lesz alkalmas a sportcsarnok, melyhez külön fogadóépület kerül kialakításra vendéglátó egységgel, jegypénztárral, és a kültéri streetball pályák öltözőjével.

A beruházás kivitelezésére Körmend Város Önkormányzata és a BMSK Zrt. a közeljövőben együttműködési megállapodást fognak aláírni, és elkészítik a tervezést és kivitelezést tartalmazó közbeszerzést. Ezt követően készülnek majd el az engedélyes és kiviteli tervek, valamint történik majd meg a kivitelezés. A multifunkcionális sportcsarnok pontos forrásigénye a közbeszerzés lezárultát követően válik majd ismertté.

A projekt kivitelezésével egy több évtizedes álom válik valóra Körmenden. A megépülő multifunkcionális sportcsarnok ugyanis nem csak az Egis Körmend kosárlabda csapatának fog otthont nyújtani, de a városban aktívan működő civil szervezeteknek is teret biztosíthat. Mindezek mellett pedig különböző kulturális és zenés rendezvények színteréül is szolgálni fog. A projekt előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a körmendi lakosságot."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet