Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért

A szombathelyi városháza előtt demonstráltak a kétségbeesett, fizetésüket váró dolgozók, a városvezetéstől nem kaptak semmilyen konkrétumot.

A múlt héten robbant a STYL bomba. A gyár 400 dolgozója hiába várja a fizetését, a gyár vezetősége pénteken közölte velük, hogy nem tudnak fizetést adni. A megoldás kulcsa jelenleg a 25 százalékban tulajdonos szombathelyi önkormányzatnál van Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , ami, ha 150 millió forinttal kisegíti a gyárat, akkor ki tudnák fizetni az elmaradt béreket Rendkívüli közgyűlésen segítené ki 150 millióval a Stylt a szombathelyi MSZP 2018. March 10. 12:21 .

Tüntetés a STYL megmentéséért
Képek a tüntetésről
Vágvölgyi Bálint

Összesen egyébként 320 millió forint kellene 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 az üzemnek, ami az utóbbi hónapokban komoly nyereséget termelt. A nehézséget egy 2015-ben végrehajtott bárfejlesztés okozza, az azután befizetendő járulékok elmaradása miatt van most hátraléka a cégnek.

A gyár dolgozói most tüntetéssel adnak hangot elkeseredettségüknek.

A tüntetésről készült videónk:

Nyugat.hu

A Fő téren demonstrálnak a Styl dolgozói az elmaradt bérekért

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra