Videó: Kora reggeli élőlánc a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumnál

A gimnázium és a Zrínyi iskola pedagógusai csatlakoztak a közoktatás elkeserítő helyzete ellen szerveződő országos demonstrációkhoz.

A pedagógusok világnapján, október 5-én kora reggel országos sztrájkokkal, engedetlenséggel és a demonstrációkkal hívták fel a figyelmet a pedagógusok a közoktatás jelenlegi elkeserítő helyzetére.

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium élőláncot szervezett, amit még az első iskolai óra előtt, reggel fél nyolckor össze is állítottak. A kanizsais pedagógusok mellett ott voltak a szomszédos Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárai is.

A demonstráció előtt a Facebookon ezt írták:

„Mi, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusaival együtt úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal nem sztrájkolunk.

Nem sztrájkolunk, hiszen a sztrájktörvény kiüresítése nem tesz lehetővé valódi sztrájkot, így ezen az úton nem érhetünk el eredményeket, nem vívhatunk ki az ügyünknek figyelmet, és nem is remélhetjük, hogy kéréseink értő fülekre találnak.

Nem mehetünk el azonban szó nélkül az időszerű problémák mellett, nem tehetünk úgy, mintha a rendszer jól működne, nem mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk, hiszen már csak az elhivatottságunk tart minket a pályán.

És leginkább nem maradhatunk tiszta lelkiismerettel csendben akkor, amikor kollégáink veszítik el a munkájukat, diákok a tanáraikat azért, mert ők elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiálljanak a közoktatásért.”

A kanizsaisok és a zrínyisek közös demonstrációjáról élő videóban jelentkeztünk.

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskola pedagógusai is élőláncot alkottak szerda reggel, rövidesen az ő akciójukról is beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet