Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ipkovich György mellett négy előválasztási jelöltet léptettek vissza, Debrecenben viszont szembe mennek a pártutasítással

Az MSZP-Párbeszéd debreceni jelöltje, Fábián István akár párttámogatás nélkül is indul az előválasztáson.

"Akkor párttámogatás nélkül fogok továbbmenni. Nagyon sokan ígérték a támogatásukat. Előfordulhat, hogy én leszek az országban az egyetlen független jelölt ezen a választáson" - jelentette ki Fábián István, az MSZP-Párbeszéd debreceni előválasztási jelöltje az ATV híradójának szombaton.

"Teljesen fel vannak háborodva, mindenki értetlenül áll a történet előtt. Azt kell, hogy mondjam, hogy a helyi pártszervezetek sem tudtak erről" - tette hozzá.

Elmondta, hogy őt Karácsony Gergely hívta fel, és közölte vele, vissza kell lépnie, mert a két szervezet a Momentum jelöltjét kívánja támogatni. Fábián a debreceni egyetem korábbi rektora, aki kijelentette, a pártdöntés ellenére nem lép vissza a jelöltségtől.

Fábián István az egyike annak az öt előválasztási jelöltnek, akik visszaléptetését pénteken jelentette be a két párt vezetése. Fábián azt is elmondta, sem ő, sem a helyi pártszervezetek nem tudtak a döntésről, mindenkit meglepett a visszaléptetés.

Ipkovich György a Nyugat körmendi előválasztási vitáján
Mészáros D. Zsolt

Ugyanez derült egyébként Vas megye 3. választókerületében, ahol Ipkovich György volt szombathelyi polgármestert és volt országgyűlési képviselőt léptették vissza hirtelen Pleva Dániel, a Momentum jelöltje javára.

Az ügy érdekessége, hogy éppen a Nyugat körmendi előválasztási vitájára Élőben a Nyugat előválasztási jelöltvitája Körmendről September 10. 17:13 indultak a jelöltek, amikor kiderült, hogy Ipkovich Görgyöt visszaléptették. A körmendi helyszínen lévő kollégáink telefonon tudták meg a hírt, a vita kezdete előtt öt perccel sikerült elérni telefonon Ipkovich Györgyöt, aki megerősítette a visszaléptetését, de azt is közölte, hogy úton van, és részt kíván venni a vitában.

Ez így is történt, a vitát itt nézhetik meg:

A vita elején Ipkovich bejelentette visszalépését, viszont egyértelművé tette, hogy a döntés az országos pártközpontokban dőlt el, ő nem akart visszalépni. Elmondta, sikerrel gyűjtötte össze az ajánlásokat, összeállította képviselőjelölti programját, így meglepődött a döntésen.

Vasárnap délelőtt Ipkovich telefonon megerősítette lapunknak, hogy visszalép a jelöltségtől. Sőt, ahogyan fogalmazott, pártja már vissza is léptette, ő pedig, mint fegyelmezett párttag, elfogadta a döntést. Kérdésünkre elmondta, pénteken Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd előválasztási miniszterelnök-jelöltje majd az MSZP vezetősége is közölte vele, hogy visszaléptetik.

Pár hónapja rövid interjút Szombathely korábbi polgármestere több hónapos kórházi kezelés után tér vissza a politikába April 17. 19:40 készítettünk Ipkovich Györggyel, aki akkor elmondta, miután pártja felkérte, hogy induljon az előválasztáson, súlyos betegségen esett át. Ez után kikérte pártja véleményét, akik megerősítették, hogy továbbra is őt akarják indtani az előválasztáson.

Szombathely volt polgármestere egyébként az idén ősszel megkapja a díszpolgári címet, így az országos pártvezetések Szombathely leendő díszpolgárát léptették vissza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra