Kamion elé hajtott egy BMW a szombathelyi elkerülőn

Egyértelmű, hogy ki a hibázott. De van itt más is.

A balesetet a személyautó vezetője okozta, el is ismerte a felelősségét, de azért van egy elgondolkodtató része is a szerencsés kimenetelű balesetnek.

Körmend felől Répcelak irányába tartott a 86-os főút szombathelyi elkerülőjén egy lengyel rendszámú DAF kamion. A szennyvíztelep és a Rumi úti kereszteződés között a sofőr egy lassú jármű mögé érő személyautó előzésébe kezdett.

112press.hu
TM/Nyugat.hu

A kamion már a BMW mellé ért, amikor annak a vezetője a lassú munkagép előzésébe kezdett és a teherszállító jobb eleje ütközött a személyautó bal oldalával.

A kamion már előzésben volt, amikor kihajtott elé a BMW
TM/Nyugat.hu

A balesetben személyi sérülés nem történt. A személygépkocsit vezető nő elismerte a felelősségét. Az út szélén álló járművek miatt időnként torlódás alakult ki.

112press.hu
TM/Nyugat.hu

A kamion vezetőjével sajnos nem tudtunk beszélni, pedig arra kíváncsiak lettünk volna, hogy miért nem várta meg, amíg a személyautó megelőzi a traktort, hiszen biztosra vehető, hogy a 90 km/órás szakaszon a gépkocsi nem fogja 25 km/órás sebességgel követni a munkagépet. Ettől még természetesen a személyautó vezetője a hibás, hiszen nem győződött meg arról, hogy belekezdhet-e az előzésbe.

112press.hu
TM/Nyugat.hu

Az elmúlt hetekben több olyan forgalmi szituációt is láttunk, amikor kocsisor húzódott az út szélére egy mentő, vagy tűzoltóautó elől, majd egy-egy jármű vezetője kihasználta a kínálkozó alkalmat és elhajtott a megkülönböztető jelzést használó jármű miatt félreállt gépkocsik mellett. Talán néhányan csettintenek, hogy "ügyes", de valószínűleg többen vannak azok, akik más jelzőt használnának az ilyen sofőrökre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló