Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Előzetesben a csecsemőtolvajok Szombathelyen (Videóval frissítve)

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 38 éves nőnek és 31 éves férfinak, akik két napja elvittek egy csecsemőt a szombathelyi kórházból.

Frissítés, 2014.07.11. 14:00

Pénteken délután hazatért otthonába F. Vanessza és kislánya, Hédi. Nem sokkal később védőnő érkezett. Az anyukát nagyon megviselték az elmúlt napok eseményei és most sok pihenésre van szüksége. A kis Hédi jól van, sokat alszik.

Korábban írtuk

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte az előzetes letartóztatását a 38 éves és 31 éves gyanúsítottaknak. A nyomozóhatóság 18. életévét be nem töltött és védekezésre képtelen személy sérelmére, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítja őket.

A jelenlegi minősítés mellett a bűncselekmény büntetési tétele 1-5 év szabadságvesztés.

A nyugat.hu mindkét gyanúsítottat megszólította, de egyikőjük sem mondott semmit.P-K. Zoltán és O. Klára is végig takarta az arcát az iratokkal. A férfi csak annyit mondott, hogy nem járul hozzá, hogy a kamerák felvegyék, míg Klára néhány halk nemmel válaszolt a kérdéseinkre. Arra, hogy üzen-e valamit az édesanyának, akinek elvitték a csecsemőjét, vagy megbánta-e, amit tett mély hallgatás volt a válasz.

Előzetesbe kerültek a csecsemőtolvajok Szombathelyen
Előzetesbe kerültek a csecsemőtolvajok Szombathelyen
Tánczos Mihály

Az asszony egyik szeme egyébként látszólag bedagadt, de azt nem tudjuk, mikor és hol szerezte a sérülését. Információink szerint mindkét személy került már összetűzésbe a törvénnyel, P-K. Zoltán ellen jelenleg is van büntetőügy folyamatban.

Nem "csecsemőrablás"

Az elmúlt napokban kínosan kerültük a csecsemőrablás kifejezést, mert nem erőszakkal vitték el a babát és nem is követeltek érte semmit. Rákérdeztünk az ügyészség szóvivőjénél is, aki hamarosan megjelenő videónkban szintén elmondja, miért helytelen ez a kifejezés.

Előzetesbe kerültek a csecsemőtolvajok Szombathelyen
Előzetesbe kerültek a csecsemőtolvajok Szombathelyen
Tánczos Mihály

Kérés az Olvasókhoz

A nyugat.hu számolt be elsőként az esetről és a rendőrségi akcióról, valamint a gyanúsítottak kilétéről is tőlünk szerezhettek tudomást elsőként a szombathelyiek. Cikkünket és képeinket a magyar törvények maximális betartásával készítjük, sajnálatos azonban, hogy néhány Olvasónk rendszeresen a gyanúsítottak személyes adatait próbálja megosztani a hozzászólásoknál, majd felháborodottan bűnpártolóként állít be minket, amiért hozzászólásait töröljük. Kérjük Olvasóinkat, hogy ne küldjenek törvénysértő bejegyzéseket!

Kérdések

Ha elfogadjuk azt, ami a vallomásban szerepel, miszerint O. Klára szerette volna megtartani a kislányt, akkor adódik néhány plusz kérdés. Mi történt volna, ha a kicsi megbetegszik, vagy eléri az óvodás, iskolás kort? Papírt ugyan lehet hamisítani, de manapság szinte minden elektronikus nyilvántartás alapján működik, azaz a hamis adatok bevitelekor valószínűleg minden rendszer azonnal jelezte volna, hogy nemlétező személy jelentkezik valamilyen ellátásra.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a tegnapi nap folyamán soron kívüli vizsgálatot rendelt el kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülött osztályaira.

Az államtitkár a közeljövőben személyes látogatások keretében is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében, hogy a jövőben is maradéktalanul biztosított legyen a beteg-ellátás zavartalansága.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

Délután tűnt el egy újszülött Szombathelyen, a rendőrség egy órán belül lecsapott a tettesekre. Emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki őket.

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen (videóval frissítve)

Véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló