Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

500 millió forintból fejlesztheti az ELTE a szombathelyi Bolyai-iskolát

Önállóan pályázott az intézmény.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskolájának fejlesztésére - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Hírek, vélemények, tudás.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Szegedi Tudományegyetemmel konzorciumban az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 500-500 millió forintot, a győri Széchenyi István Egyetemmel konzorciumban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola 429-429 millió forintot, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium 462 millió forintot,

a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium önálló pályázóként pedig 500 millió forintot fordíthat infrastruktúra és eszközpark fejlesztésére.

Az Efop (Emberi erőforrás fejlesztési operatív program) pályázat támogatásával megvalósuló fejlesztés célja az intézmények pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a pedagógusképzéshez illeszkedő modernizálása is, amivel vonzóbbá tehető a fiatalok számára a pedagógusi pálya.

Az ELTE két konzorcium és egy önálló projekt keretében minden gyakorlóiskoláját bevonta a fejlesztési programba. A támogatás jelentős részét, 1,8 milliárd forintot infrastruktúra-fejlesztésre, így többek között osztálytermek, tornatermek, vizesblokkok, villamoshálózat korszerűsítésére fordítanak.

Ezen túlmenően 900 millió forintot költhetnek eszközfejlesztésre, így többek között wifi-hálózat kiépítésére, bővítésére, számítógépek, iskolabútorok beszerzésére, valamint 140 digitális tábla telepítésére.

A fejlesztések a hat iskolában 184 oktatási célt szolgáló termet érintenek.

Az ELTE gyakorlóiskolái hosszú ideje a hazai középiskolai oktatás élvonalába tartoznak. A HVG 2023-as középiskolai rangsora szerint a Radnóti az első, az Apáczai az ötödik, a Trefort a hatodik, a Bolyai a tizenötödik helyen áll az országos listán, a vidéki gimnáziumok között pedig a negyedik – közölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra