Eltüntetik a 140 millió forintnyi EU-s pénzbe került hatvani biciklis kalandparkot

Fennállása óta 55 ember használta, tehát egy biciklis nagyjából 2,5 millióba került.

2015-ben készült el uniós pénzből a hatvani biciklis kalandpark, de már a megnyitás utáni évben volt egy súlyos baleset, ezért utána már csak saját felelősségre lehetett használni. A 140 millió forintért épült kalandparkot hivatalosan 2021 nyarán zárták be, de csak tavaly ősszel lakatolták le - írja az Átlátszó .

Biciklis kalandpark, Hatvan
MTI

A pályának többféle szakasza van, de pár helyen már töredezik – számol be a lap. A pálya egyébként része egy beruházásnak, ami híddal, bicikliúttal együtt nettó 884 millió forintba került. A kivitelezést az EB Hungary Invest Kft. végezte, amely azóta több milliárdos állami beruházást is kapott.

A pálya bontása lassan halad, most a negyedénél tarthatnak. Az önkormányzat döntése alapján a jelenlegi polgármester, Horváth Richárd a területre újra biciklis parkot építene, de negyedannyiból. Igaz, erre nincs uniós támogatás, csak állami pénzt kaphatna.

A polgármester szerint olyan park lenne, amit „kicsik és nagyok rollerrel és kerékpárral is igénybe tudnak venni. Ilyen pályázatot fognak kiírni".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet