“Én vagyok Szombathely legismertebb embere”

Mazsola könyvet adott ki saját élettörténetéről, és hamarosan a luxusvillájában nyit ki új étterme.

Ha Szombathelyen annyit mondunk, hogy mazsola, keveseknek jut eszébe az aszalt gyümölcs, a többség vélhetően inkább egy vendéglátós üzletember becenevére asszociál. Ő nem más, mint Varga Zsolt, akit talán a barkochbában is inkább a fogalom, mintsem a személy témakörbe kategorizálnánk.

Fiatalként sok mindennel megpróbálkozott, végül kalandos úton kötött ki jelenlegi hivatásánál, amit közel negyven éve űz. Gyakorlatát a Claudius Hotelben végezte, igazi pályafutását - saját bevallása szerint - Bükfürdőn kezdte el. A legtöbben mégis a Ciao Amico kapcsán ismerik, amit 1992 áprilisában alapított.

Az utóbbi időben kevesebbet lehetett hallani róla, csütörtök délután viszont a Stromfeld lakótelep egyik kávézójában dedikálta nemrég megjelent könyvét: “MAZSI – Egy vendéglátós legenda élettörténete”.

Dedikálta is nekünk új könyvét

Kaptunk is az alkalmon, hiszen mi is kíváncsiak voltunk arra, miért akart könyvet kiadni saját magáról.

- Dehogy akartam, sosem voltak ilyen ambícióim - jött is azonnal a tőle megszokott őszinte, laza stílusban a válasz, miközben sorban érkeztek a barátok, ismerősök és ismeretlenek dedikáltatni. - Amikor Budapesten feküdtem a kórházban, akkor jött a megkeresés. Ezek után aztán úgy voltam vele, miért ne, hiszen mégiscsak én vagyok Szombathely legismertebb embere. Ha valaki engem meglát, vagy meghallja a nevemet, rögtön mosoly szökik az arcára. Na nem azért, mert kinevetne, hanem mert szinte mindenkinek eszébe jut rólam egy pozitív emlék.

Anélkül, hogy lelőnénk a poént: kinek szól ez az exkluzív fotókkal is teletűzdelt könyv?

- Minden szombathelyinek. De igazából nem csak nekik, mert megmondom őszintén az még számomra is meglepő volt, hogy a minap egy férfi azért keresett meg Erdélyből, hogy három példányt szeretne a könyvemből. Óriási népszerűségnek örvend, a Facebookon is huszonötezren érdeklődtek iránta. Gyakorlatilag az egész élettörténetem benne van, a kezdetektől egészen addig, amíg ki nem játszották a kezeim közül a Ciao Amicót.

Tény, hogy a népszerű étterem nem mindennapi körülmények között zárt be, erről többször írtunk már mi is . Most végre az érintettnek is feltehettük a kérdést: lesz-e valaha újra Ciao Amico?

- Majd egyszer szívesen elmesélem az egész tortúrát, de most kevés lenne rá az idő. Maga az épület talán 50 milliót ér önmagában, de a berendezésekkel és a személyzetemmel együtt ez jóval többet. Valójában az én húslevesemnek, uborkasalátámnak híre volt a városban. Természetesen nem adom fel, már közel másfél éve tart a pereskedés, egy ilyen procedúra ki tudja meddig húzódik, de nemrég támadt egy új ötletem, augusztusban a házamban kinyit majd az új éttermem.

Ez azért is érdekes, mert egy időben árulta is a villáját... Írtunk is róla, Közel egymilliárdért eladó egy ismert szombathelyi vendéglátós csodavillája Közel egymilliárdért eladó egy ismert szombathelyi vendéglátós csodavillája 2022. April 10. 10:38 címmel. Szerda óta pedig akár ki is lehet bérelni pár napra egy “luxus lakosztályt” a kastélyban.

- Az eladása csak hirtelen felindulás volt, nem gondoltam komolyan. Ha el is adnám, mit kezdenék én annyi pénzzel? Annál sokkal jobban hiányozna maga az épület.

Ingyen pizza osztás a Ciao Amico-nál
Nézze vissza galériánkban, milyen volt anno a Ciao Amico!
Mészáros D. Zsolt

Mazsola az utóbbi időben egészségügyi problémákkal is küzdött. Miközben beszélgettünk, a mankók most is ott feküdtek a szék lábainál.

- Most már alakulgatok. Az egész egy baktérium-fertőzéssel indult, csípőprotézis műtétre várok. Nem akarom megbántani a szombathelyi egészségügyben dolgozókat, de ők már szinte lemondtak rólam. Hiba volt, hiszen itt vagyok, és talán hamarosan minden helyre jön - mondta a Nyugatnak az örök bohókás üzletember, aki egy darabig még a Vas megyei Box Szövetség alelnöke is volt.

MAZSI - Egy vendéglátós legenda élettörténete
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet