Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eperjes Károly szerint megfélemlítették Jordán Tamás kihívóját

Pedig annyi történt, hogy Dér András valótlanságot is állított pályázatában, ezért kérhette a titkosítását.

Ott egy tisztességtelen, morális támadás történt, amivel az egyik pályázót hátrányos helyzetbe hozták. Szerintem a bizottság bölcs volt, amikor elnapolta a döntést. Hogyan lehetne egy olyan helyzetben szakmai döntést hozni, amikor az egyik felet megfélemlítették és visszaléptették még a verseny előtt? Mindenben politika van, csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz politika. Ezen hosszan lehetne elmélkedni, de szerintem az mindenképpen rossz politika, amikor egy döntésből kikerül a morál.

Eperjes Károly
Mészáros Zsolt

Ezt Eperjes Károly, a döntésképtelennek bizonyult szakmai bizottság tagja nyilatkozta a Vasárnap Reggelnek .

Ki is volt tisztességtelen?

A Fidesz nagyon komolyan beleállt abba, hogy a Jordán-botrány felelősségét a baloldalra, az ellenzékre és magára Jordánra tolják rá. Azt a gondolatot, hogy Jordán híve és emberei az egész országot végigkampányolták, megfenyegetve és megzsarolva kihívója, Dér András támogatóit, már Lendvai Ferenc tanácsnok, Fidesz-frakcióvezető és Illés Károly alpolgármester is elsütötte az emlékezetes csütörtöki közgyűlésen Új színházigazgatói pályázat lesz, van költségvetése a városnak 2017. March 02. 08:45 és a másnapi frakció-sajtótájékoztatón Szombathelyi színházügy: A Fidesz politikai cirkuszról beszél, a baloldal a kiutat keresi 2017. March 03. 12:54 .

Még arra is céloztak, hogy a városháza elé szervezett tüntetés mögött az MSZP áll, és akik elmentek, azok a részesei annak az egész országot behálózó összeesküvésnek, ami zsarolja, megfélemlíti azokat, akik csupán egy tisztességes pályázatot szerettek volna.

Erről a tisztességes pályázatról annyit, hogy Dér András pályázatának megismerése után a k2 színház közleményben jelentette be A k2 Színház művészei szerint Dér András valótlanságot állított szombathelyi színházigazgatói pályázatában 2017. March 03. 09:36 , hogy a pályázó valótlanságot állított az anyagban. Dér András lemondása mögött valószínűleg ez a tény is ott állt, persze, a Fidesz-szótár szerint lehet megfélemlítés, ha valakiről kiderül, hogy azért titkolta pályázati anyagát, mert azt némileg kozmetikázta.

Saját szimpatizánsaikkal (is) mennek szembe

Az biztos, hogy a a Fideszt és a szombathelyi városvezetést is meglepte a hatalmas ellenállás, nem gondolták volna, hogy ekkora botrányt Kellett neked ez a nagy botrány, Szombathely? 2017. March 04. 10:26 robbantanak ki. Most nincs sok lehetőségük, végig kell vinni az ügyet, és kármentésként bűnbakokat keresni, összeesküvéseket, aljasságokat emlegetni. Országosan még némileg hatásos is lehet, Szombathelyen azonban nem.

A leszocialistázott tüntetők között bőven voltak Fidesz-szimpatizánsok, mint ahogyan a Jordánt aláírásukkal támogatók és a színházi szakmában mellette kiállók között is. Az Eperjes által említett morális támadást nem Jordán támogatói követték el. Ezt kellene észrevenniük. De ha nem, hát nem.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra