Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Építik az új szombathelyi Schaeffler-gyárat

23,5 milliárd forint lesz, 150-en dolgoznak majd benne. Már látszik is belőle valami.

Ahogy arról lapunk is beszámolt 23,5 milliárd forintért robotizált óriásgyárat épít Szombathelyen a Schaeffler 2019. November 28. 14:26 , a Schaeffler új gyárat épít Szombathelyen.

A világviszonylatban is jelentős gépjárműipari gyártónak számító cég a múlt év novemberében írta alá Aláírták a Schaeffler-csoport új szombathelyi gyárának beruházási szerződését 2019. November 29. 16:26 a beruházásról szóló szerződést a várossal.

Az új, elektromos autó alkatrészeket előállító gyár építési költsége 23,5 milliárd forint, amelyhez 5 milliárd forint támogatást adott a kormány.

Mivel a gyár a legmodernebb robottechnikával működik majd, így 150 ember elég lesz az üzemeltetéséhez.

A cég Facebook-bejegyzése most arról tájékoztat, hogy az új üzem építési munkálatai a tervezett ütemben haladnak.

Eddig 300 ezer négyzetméteren már megtörténtek az előkészületi munkálatok és megtisztították a területet.

A vállalat átadta a területet a generálkivitelezőnek, az alapozás és a tartópillérek felállítása is megtörtént.

Szombathelynek eddig 2 milliárd forint bevétele volt az ingatlan eladásából, és a gyár indulása után jelentős iparűzésiadó-bevétel emelkedésével is számolnak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság