Két tucatnyi fát vágott ki valaki a szombathelyi Petőfi-telep egyik utcájában

A helyiek az önkormányzatra gyanakodtak, mi meg utánajártunk.

Több fát kivágtak a Petőfi-telepen, a Halastó utca végén - írta egy olvasónk. A helyi szóbeszéd szerint a fákat – melyek között voltak egészséges és teljesen korhadt fák is - lakossági bejelentés után az önkormányzat vágatta ki, mivel az érintett terület az utóbbi időben eléggé elgazosodott, ez pedig zavarta az itt élőket.

Kíváncsiak lettünk, hiszen ezekben a hetekben a fakivágás a közbeszéd témája lett, miután augusztus elején egy kormányrendelet gyakorlatilag eltörölte a fakitermelés szabályait. persze, az világos volt, hogy itt nem erről van szó, így első lépésként elmentünk és megnéztük a helyszínt.

Többnyire korhadt és egészséges fák voltak.
Nyugat.hu

Az említett telken valóban kivágtak több tucatnyi fát, a csonkokon láttuk, hogy voltak köztük korhadt, de egészséges fák is.

Aztán megkerestük az önkormányzatot, hiszen a helyi hírek szerit ott adtak utasítást a fakivágásra. A városháza rövid, de annál egyértelműbb választ írt:

Önkormányzatunk az érintett területen senkinek nem adott fakivágásra vonatkozó utasítást.

Így viszont továbbra sem tudtuk, ki vágatta ki a fákat, ezért némi nyomozásba fogtunk. Az önkormányzat térinformatikai rendszeréből a pontos cím alapján kikerestük a terület helyrajzi számát, majd a földhivatal e-ügyintézőjében megnéztük, hogy ki az ingatlan tulajdonosa.

Ekkor derült ki, hogy a viszonylag nagy terület három külön helyrajzi számmal rendelkezik, tehát három külön ingatlan van egymás mellett, és 2002 óta egy tulajdonosuk van. A telek első részén jelenleg is egy ház áll, a másik két részt viszont mindeddig égig érő gaz és rengeteg fa borította.

Gyakorlatilag tarra vágtak a kisebb erdőt.
Nyugat.hu

Mint kiderült, tavaly szeptemberben az addigi tulajdonos a három ingatlan közül az egyiket eladta. Pont azt, ahonnan nemrég eltűntek a fák.

Így jogos a feltételezés, hogy az új tulajdonos valamit kezdeni akar a telekkel, vagy egyszerűen tűzifára van szüksége, azért vágatta ki a fákat.

Azt már csak csöndben jegyezzük meg, hogy a fakivágásokhoz külön engedélyre van szükség, de nem feltételezzük azt, hogy ezeket a fákat engedély nélkül vágták volna ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet