Érkezik az újabb Oroszország-elleni szankciócsomag

Például nem lehet már szenet sem behozni onnan.

Az Európai Unió újabb szankciós csomagot vezet be Oroszországgal szemben, egyebek mellett évente 4 milliárd euró értékben behozatali tilalmat rendel el az Oroszországból származó szénre - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban kedden, az Európai Parlament plenáris ülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte: ötödik szankciós csomagjával az EU arra törekszik, hogy újabb fontos bevételi forrásokat vegyen el Oroszországtól.

Az unió teljes pénzügyi tranzakciós tilalmat rendel el négy kulcsfontosságú orosz bank esetében, kikötési tilalmat vezet be az orosz - vagy orosz üzemeltetésű - hajókra az uniós kikötőkben, célzott exporttilalmat ír elő 10 milliárd euró értékben a kulcsfontosságú technológiák esetében, tiltja az orosz vállalatok részvételét az uniós közbeszerzésekben, valamint importtilalmat rendel el luxustermékekre 5,5 milliárd euró értékben - közölte az uniós bizottság elnöke.

Úgy tűnik, a gázimporthoz egyelőre nem mer nyúlni az Európai Unió.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság