Hende Csaba ajándékakciója kellett ahhoz, hogy bejussunk a szombathelyi kórházba

Lapunk régóta szeretett volna bejutni a Markusovszky-kórházba, de mindig falakba ütköztünk.

Szerda reggel aztán végre sikerült. Igaz, ehhez a Fidesz meghívója kellett.

Amikor a kórház étterméhez érünk, éppen befut egy kisbusz, amiből aztán lelkes fidelitasos aktivisták pakolnak ki nagy dobozokat. Ételt hoztak, pontosabban töltött káposztát, fánkot és aprósüteményt.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Kisbuszból pakolták ki a dobozokat
Mészáros D. Zsolt

Közben befut Hende Csaba országgyűlési képviselő, láthatóan ő itt a főszereplő.

Hendét megszólítjuk, kicsit meglepődünk, mert készséggel áll a rendelkezésünkre. Hideg van, ezért igyekszünk rövidre fogni. Kérdésünkre az országgyűlési képviselő elmondja, hogy jelenleg is regisztrált önkéntese a kórháznak, a járvány második és harmadik hullámában dolgozott is Péntekenként Hende Csaba méri a betegek lázát a szombathelyi kórházban 2021. January 11. 20:34 az onkológiai járóbeteg szakrendelésen, ahol lázat mért és a betegeket kifaggatta a tüneteiről.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Sikerült kérdéseket feltenni
Mészáros D. Zsolt

A negyedik hullában nem hívták be - mondja, de ha hívják, megy. Hozzátette, önkéntes munkája során jó kapcsolatokat épített ki az osztály dolgozóival, és ez is az oka, hogy karácsony előtt megajándékozza a kórház dolgozóit.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Az étteremben halmozták fel a dobozokat
Mészáros D. Zsolt

Hangsúlyozta, hogy nem adományról, nem jótékonyságról van szó, hiszen a dolgozók nem éheznek. Ez egy gesztus, amivel meg akarja köszönni áldozatos munkájukat. Hozzátette, a kórházhoz őt is, mint a szombathelyieket sok szál fűzi, itt született, és családtagjait is kezelték itt.

Ezer adag ételét hoztak most, töltött káposztát, fánkot és aprósüteményt. Hende hangsúlyozta, a költségeket a saját bankszámlájáról fizette, ezt ha kell, bizonyítani is tudja.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Az étteremben halmozták fel a dobozokat
Mészáros D. Zsolt

Legszívesebben közös ebédre hívta volna a dolgozókat, de erre nincs lehetőség, ezért választotta ezt a módszert. Hozzátette még, hogy a kórházban nincs olyan beteg, akit nem tudnának ellátni, akinek ne jutna gyógyszer, és a folyosókon sem fekszenek betegek.

Megkérdeztük, vannak-e információi arról, hogy a kórházban hány covidos beteget ápolnak most, hányan vannak az intenzív osztályon és lélegeztetőgépen. Hende azt mondta, ezeket az adatokat nem tudja, de nem is az ő feladata, hogy ezeket az információkat nyilvántartsa.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Aprósüteményt is kaptak
Mészáros D. Zsolt

Közben a dobozokat az étterembe pakolják, ahol a kórház fehér ruhás dolgozói rendezgetik azokat, a helyiség megtelik velük. A kórház vezetői közöl senki sincs jelen, így őket nem tudjuk kérdezni, beszéd sincs, csak halk pakolás. Aztán szép csendben mindenki távozik, aki nem ott dolgozik.

Hende tavaly karácsony előtt is ezer adag ételt ajándékozott a kórház dolgozóinak, akkori kérdésünkre Hende Csaba sokat adományozott tavaly év végén, megkérdeztük, ki fizette ki az ajándékokat 2021. January 12. 16:38 azt válaszolta, hogy saját pénzéből fizette az ajándékot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet