Hende Csaba sokat adományozott tavaly év végén, megkérdeztük, ki fizette ki az ajándékokat

Az országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök járt szociális intézményben és kórházban, segített idős embereknek. De miből?

Hétfőn néztük meg Péntekenként Hende Csaba méri a betegek lázát a szombathelyi kórházban 2021. January 11. 20:34 Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök Facebook-oldalát, ahol azt írta, péntekenként a Markusovszky kórházban segít a kezelésre érkező betegek szűrésében, önkéntesként.

Azóta jobban körülnéztünk az oldalon, és több olyan poszttal találkoztunk, amely arról számol be, hogy Hende ajándékokat, adományokat vitt szociális intézménybe, bevásárolt időseknek, segített a horvátországi földrengés áldozatainak, ezer adag halászlét és süteményt vitt társaival együtt a kórházba az ápolóknak, asszisztenseknek, fizikai dolgozóknak.

Az ápolóknak, asszisztenseknek és a fizikai dolgozóknak 1000 adag halászlét, mellé sütit vittünk kollégáimmal a Markusovszky kórházba! Köszönjük a munkájukat, köszönjük, hogy szolgálhatunk!

Közzétette: Hende Csaba – 2020. december 23., szerda

Kíváncsiak voltunk, hogy az adományokat és ajándékokat milyen pénzből vásárolták, vagyis, hogy ki fizette ki azokat. Így kérdéseinkkel Hende Csabához fordultunk, pár óra alatt meg is érkezett a válasz.

Ebből kiderül, hogy a több szociális intézmény dolgozóinak szánt karácsonyi csomagokat ő maga finanszírozta, saját zsebből. A horvátországi földrengés károsultjainak ugyancsak a saját pénzéből vásárolt be, adománya a többi csomaggal együtt múlt csütörtökön – a nardaiak adományaival együtt – meg is érkezett Bapca községbe.

Kérdésünkre azt írta: az idős Csonka Ernőnének fiatal munkatársai segítségével a hölgy pénzén vásároltak be, ahogy több más idősebb szombathelyi polgárnak eddig és a járvány alatt ezután is. A képviselő hozzátette, a hölgy férje, Csonka Ernő festőművész ágynak esett, ezért őt a bevásárlás idejére sem szerette volna felesége felügyelet nélkül magára hagyni. Ezért és ennyiben kért és kapott segítséget Hende Csabától és csapatától.

Mint írta, a kórház dolgozóinak eljuttatott 1000 adag halászlé a Halker Kft. által ingyenesen felajánlott úgynevezett pontypatkók felhasználásával, az Alacart Kft. konyháján készült.

Hende Csaba levele

Kérdése példálózó jelleggel említ meg néhány akciómat, és érdeklődik azok finanszírozása iránt.

Tájékoztatom, hogy a kérdésében megemlített és meg nem említett több más szociális intézmény dolgozóinak szánt karácsonyi csomagokat magam finanszíroztam a saját zsebemből.

Nem kérdezte, de elmondom, hogy a horvátországi földrengés károsultjainak ugyancsak a saját pénzemből vásároltam be. A többi csomaggal együtt múlt csütörtökön a nardaiak adományaival együtt meg is érkezett Bapca községbe.

Csonka Ernőnének fiataljaink segítségével az ő pénzéből vásároltunk be, amint azt több más idősebb szombathelyi polgárnak is megtettük és megtesszük a járvány idején. A hölgy férje, Csonka Ernő festőművész sajnos ágynak esett, ezért őt a bevásárlás idejére sem szerette volna felesége felügyelet nélkül magára hagyni. Ezért és ennyiben kért és kapott tőlünk segítséget.

A kórház dolgozóinak eljuttatott 1000 adag halászlé a Halker Kft. által ingyenesen felajánlott ún. pontypatkók felhasználásával az Alacart Kft. konyháján készült.

Remélem, sikerült kielégítő válaszokat adnom.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet