Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Péntekenként Hende Csaba méri a betegek lázát a szombathelyi kórházban

Sőt, rendszeresen jelentkezni fog „a koronavírus járvány szombathelyi frontvonalából rövid haditudósításaival.”

Bejárta az országos sajtót Hende Csaba mai Facebook bejegyzése. Szombathely országgyűlési képviselője arról számol be, hogy november 13. óta teljesít önkéntes szolgálatot péntekenként a Markusovszky kórház onkológiai járóbeteg szakrendelésén. "Feladatom az úgynevezett Covid pre triázs elvégzése. „Ennek során minden beérkező beteg lázát megmérem, az esetleges tüneteiről kikérdezem, majd minderről a beteg által is aláírt nyilatkozatot veszünk fel " – írja.

Azt is megtudhatjuk, hogy neki köszönhetően így tehermentesül egy kórházi dolgozó, valamint: "Szenvedő, beteg embertársaim szolgálata legalább olyan felemelő érzés, mint a járvány ellen minden erejüket a végsőkig megfeszítve harcoló kórházi kollégák általi befogadásom."

Beszámol arról is, hogy a kórházi dolgozókat az egykori hadügyminiszter bajtársainak tekinti, valamint szoros kapcsolatba került a visszatérő betegekkel. Sőt, a kórházról is már mint saját intézményéről ír többesszám első személyben "Sokan rendszeresen kénytelenek kezeléseik miatt péntekenként eljönni hozzánk, így többekkel szinte régi ismerősökként köszöntjük egymást. Az egyik patinás szombathelyi gimnázium tanárával például jókat szoktunk beszélgetni, ha éppen nincs sürgős dolog.”

Megtudhatjuk még, hogy sokan találkozhatnak péntekenként lázmérés közben a politikussal - beszámolójukat szívesen fogadjuk itt a Nyugaton - mert mint közli: "Úgy tervezem, hogy önkéntes szolgálatomat ... a veszélyhelyzet teljes időszakában folytatni fogom." Minderről rendszeres "haditudósításokban" számol be majd Facebook oldalán.

A családi szálakat is felvonultató teljes bejegyzést itt olvashatják:

November 13. óta teljesítek önkéntes szolgálatot a Markusovszky kórház onkológiai járóbeteg szakrendelésén minden...

Közzétette: Hende Csaba – 2021. január 11., hétfő
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra