Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szanyi kapitány kétszer annyit beszél az Európai Parlamentben, mint Deutsch Tamás

Jávor Benedek sem a szűkszavúságáról híres. Az EP magyar képviselőinek felszólalási listáján szemezgettünk.

Jó másfél ée alakult meg a jelenlegi Európai Parlament, és most már van értelme bogarászni a statisztikák között. Ezt tette (és teszi folyamatosan) a mepranking.eu oldal, ahol most mi is böngésztünk egy kicsit. A magyar EP-képviselők aktivitását próbáltuk kisilabizálni, és az oldal segítségével ez sikerült is.

mepranking.eu
mepranking.eu

Kiderült, hogy a magyar képviselők között Szanyi Tibor (MSZP) a legbőbeszédűbb az EP-ben, eddig 443-szor szólalt fel, ezzel az összes képviselő között a 29. helyen áll. Nem sokkal marad el tőle Jávor Benedek (Zöldek, Együtt-PM), ő 431 felszólalást jegyezhet fel, de ezzel a teljes lista 38. helyére csúszott. Kétségkívül ők a legaktívabbak, az utánuk jövők egyike sem éri el a 400-as határt.

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) 383 felszólalásnál tart, a negyedik helyen lévő Újhelyi István (MSZP) 330-nál. A magyar képviselők öt legaktívabb képviselőjéből három MSZP-s, egy-egy fideszes és Együtt-PM-es.

Érdemes megnézni a lista másik végét is. A legpasszívabb a jobbikos Kovács Béla 185 felszólalással, de ellene éppen nyomozás zajlik kémkedés vádjával, és felfüggesztették a mentelmi jogát is. A fideszes Deutsch Tamás a következő 217, majd a jobbikos Morvai Krisztina következik 219 felszólalással.

A lista utolsó öt helyén három fideszes és két jobbikos képviselő van.

Az Európai Parlamentnek egyébként 21 magyar képviselője van, a 2014-es választások óta 12 fideszes, három jobbikos, két MSZP-s, két DK-s, és egy-egy Együtt-PM-es és LMP-s van. Az EP-ben a Fidesz az Európai Néppárt, az MSZP-sek és a DK-sok a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, az Együtt-PM és az LMP a Zöldek/Európai Szabad Szövetsége frakciókhoz tartoznak. A Jobbik három képviselője a függetlenek között ül.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra