Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Éveken keresztül fenyegette ismerőseit egy körmendi férfi

Így akart pénzt szerezni.

A Körmendi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki fenyegetéssel szerzett pénzt két ismerősétől több éven át Körmenden.

A vádirat szerint a vádlott nemcsak fenyegette, hanem többször meg is verte az egyik sértettet, hogy elérje, hogy pénzt adjon át neki. A fenyegetések és a verések hatására a sértett átadta a munkabérét a vádlottnak, kölcsönt kért az ismerőseitől, amit azután a vádlottnak adott, hitelt vett fel a saját nevében, de ténylegesen a vádlott részére, sőt a bankkártyáját is átadta a kóddal együtt a vádlottnak, amiről azután a vádlott a belátása szerint vett fel különböző összegeket. A vádlott 4,4 millió forint kárt okozott a sértettnek 2017. őszétől kezdve 2019. őszéig.

A másik sértettet a vádlott azzal fenyegette, hogy megveri őt, az élettársát és a kiskorú gyermekét, ha nem ad neki pénzt. A sértett félelmében a munkabére egy részét, az étkezési utalványait, ékszereket és műszaki cikkeket adott át a vádlottnak, valamint hitelt is vett fel a saját nevében, de ténylegesen a vádlott részére. A vádlott 3,2 millió forint kárt okozott a sértettnek 2017. tavasza és 2018. márciusa között.

A Körmendi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a vádlottal szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra