Extra kapacitásokkal készül a Mol hétvégére

Bár úgy tűnik, a pánikvásárlás már befejeződött.

Március óta 260 új partnerszerződést kötöttek független kutakkal, de lehetőségeik végesek – mondta Bakos Piroska, a Mol szóvivője a Spirit FM Aktuál című műsorában, amit az atv.hu idéz. Nyáron előfordult, hogy 4 millió literrel több üzemagyag fogyott egy nap, mint előző évben, de mostanra csitulni látszik az akkori roham.

Az augusztus 20-i hétvégére a logisztikában extra kapacitásokkal készül a Mol- nyilatkozta Bakos Piroska, a Mol szóvivője. Remélik, hogy nem lesz roham, de felkészültek rá, és arra kérik a lakosságot, hogy ne pánikszerűen tankoljon.

Az utóbbi hetek pánikvásárlása mostanra csitulni látszik, erre a hétre csökkent a forgalmuk is: „Most nyugodtabb a helyzet, az elmúlt napoknak az adatai alapján talán mindenki egy picit megnyugodott” – fogalmazott Bakos Piroska.

A megnövekedett forgalom érzékeltetéseképp felidézte, hogy múlt héten előfordult olyan nap, amikor 9-10 millió liter üzemanyagot adtak el csak a Mol hálózatában. Ez óriási emelkedés a tavalyi azonos időszakhoz képest, ugyanis akkor 5-6 millió litert vásároltak egy átlagos napon – magyarázta az adatokat.

Mint mondtam, a megélénkült forgalmuk annak is köszönhető, hogy máshol nem találnak üzemanyagot az emberek. Nincs import az ársapka miatt, ami korábban a forgalom 30 százalékát tette ki, de most senkinek nem éri meg külföldről behozni a terméket. Március óta 260 új partnerszerződést kötöttek például független kiskutakkal, akik korábban nem tőlünk vásároltak. De nyilván a kiszállítási lehetőségeik végesek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság