Ez nem jó: a szokatlan melegben a méhek elhagyták kaptáraikat

Úgy döntöttek, itt a tavasz.

A Szaharából beáramló szokatlan meleg levegő nemcsak nálunk, hanem a lengyeleknél is melegrekordokat eredményezett. A méhek úgy döntöttek, hogy a 19 fok már megfelelő ahhoz, hogy elhagyják a kaptárakat - írja az agroinform.hu .

Virágzik a krókusz, a hóvirág, a százszorszép, de megjelentek a legyek, a szúnyogok is. Amennyiben ez tovább folytatódik, annak nem lesz jó vége, számolnunk kell azzal, hogy a növények még a tavasz előtt elfagynak. Ez pedig hatással lesz a zöldség- és a gyümölcstermesztésre egyaránt. Nem beszélve a méhekről, akiket már most összezavart ez az időjárás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek