Mészáros Lőrinchez köthető cég alapított magánklinikát Szombathelyen

Amikor a Felcsút és a Diósgyőr találkozik, abból Szombathelyen lesz ambulancia.

Szeptember végén nyílt meg Szombathelyen a Fájdalom Ambulancia a Vízöntő utcában. A mozgásszervi betegségek megelőzésére és gyógyítására specializálódott magánklinika egy országos hálózat harmadik állomása, két év alatt két nagyvárosban hoztak létre helyi klinikát.

A Fájdalom Ambulanciát közel húsz éve alapította dr. Magyar Mátyás szakorvos, négy éve, 2018-ban nyílt meg Budapesten az első modern klinika. Tavaly Miskolcon indult el a következő, közel két hónapja pedig Szombathelyen működik a harmadik.

Az ambulancia mozgásszervi betegségek diagnosztikájával, kezelésével foglalkozik. Gyógytorna, manuálterápiás, fizikoterápiás, infúziós, valamint masszázs kezeléseket alkalmaznak, de kínálatukban itt van az egészség-szépség-stresszkezelés, és az aktív sportolók rehabilitációja is.

A vállalkozás 22 főt foglalkoztat, a 2020-as évben 1 milliárd 886 millió forint volt a nettó árbevételük, tavaly viszont csak 266 millió. A korábbi években 320 és 350 millió körüli nettó árbevételt értek el.

Fájdalom ambulancia
A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában
Mészáros D. Zsolt

Az ambulanciák szorosan kötődnek a sporthoz, pesti intézményük a Vasas sporttelepén működik, 2019-től ők végzik a felcsúti labdarúgók rehabilitációját is.

A szombathelyi ambulancia megnyitóján a Haladás futballcsapat vezetői is ott voltak.

A NER-ben is jól ismert az alapító

Dr. Magyar Mátyás azonban nem csak a Fájdalom Ambulancia vezető szakorvosaként és alapítójaként ismert. 2021-ben például a diósgyőri futballcsapat többségi tulajdonosa lett a Borsodi Sport Holding Kft.-n keresztül

A Borsodi Sport Holding Kft.-t 2020 decemberében alapították, szintén dr. Magyar Mátyás a többségi tulajdonosa. A másik tulajdonos pedig a tiszakécskei székhelyű Hódút Kft., mely Varga Károly cége, aki Mészáros Lőrinc és Szíjj László mellett a NER harmadik legfontosabb építési vállalkozója.

Dr. Magyar Mátyásnak mintegy 15 vállalkozásban van még részesedése, ezek többsége egészségüggyel kapcsolatos. Emellett azonban akad köztük építőipari, vagyonkezelői, turisztikai és szállítmányozással foglalkozó cég is. Tehát dr. Magyar Mátyás is ismert tagja a fideszes holdudvarnak.

Megérkeztek Mészáros Lőrincék

Az Opten céginformációs adatbázis szerint a Fájdalom Ambulancia családi vállalkozásként indult, majd

2020 decemberében megjelent a tulajdonosok között Mészáros Lőrinc,

Deák Gábor és a Momet Kft. A cégben Deák Gábornak 50 százalékos, Mészáros Lőrincnek 24,76 százalékos, a Momet Kft.-nek 25,24 százalékos tulajdonrésze van.

Deák Gábor nem más, mint Mészáros Lőrinc régi üzlettársa, tulajdonosként jelen van a Felcsút FC-ben, a Lánchíd Rádióban, az Opus Globalban és a Talentisben.

Fájdalom ambulancia
A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában
Mészáros D. Zsolt

A Fájdalom Ambulancia harmadik, kisebbségi tulajdonosa a Momet Kft., amit 2020 nyarán alapítottak. Két tulajdonosa van, a már említett dr. Magyar Mátyás, és Eiles Tibor, aki már korábban is társa volt a Fájdalom Ambulanciát alapító szakorvosnak.

A Csimboraszó Klinika csak szomszéd

Meg kell jegyezni, hogy a Fájdalom Ambulancia mellett működő, és most szintén bővülő Csimborasszó Egészségügyi Központ csak a szomszédja az ambulanciának.

A Csimborasszó Egészségügyi Központnak a Fájdalom Ambulanciát működtető céggel semmilyen tulajdonosi összefonódása nincsen, a két vállalkozás teljesen függetlenül végzi tevékenységét, egymással jó szakmai kapcsolatot ápolva - írta érdeklődésünkre a Központ.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet