Fák dőltek ki, tetőket rongált meg a tegnapi vihar Vas megyében - este jön a folytatás

A tűzoltóknak negyvenhárom esetben kellett segítséget nyújtani.

Tegnap este gyorsképet adtunk a szombathelyi villámárvízről Villámárvíz Szombathelyen, áramszünet a belvárosban 2022. June 04. 21:44 , amely végighömpölygött a városon. A vihar azonban az egész megyében aratott, rengeteg dolgot adva a katasztrófavédőknek.

Viharkárok
idokep.hu

Mint emlékszünk, erős széllel és jelentős csapadékkal érkezett meg az előre jelzett vihar a megye nyugati felébe június 4-én délután, rengeteg munkát adva a tűzoltó egységeknek. Körmenden, Pornóapátiban, Nagykölkeden fák dőltek ki, faágak törtek le, amelyek veszélyeztették a lakóépületeket, több helyen pedig tetőket rongált meg a viharos erejű szél.

Viharkárok
katasztrófavédelem

A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes elemeket, illetve lefóliázták és ideiglenesen helyreállították a megbontott háztetőket.

Viharkárok
idokep.hu

Szombathelyen, Nardán és Egyházasrádócon leginkább a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt riasztották a beavatkozó egységeket. A vízelvezetők nem tudták elvezetni a rövid idő alatt lehulló esővizet, a csatornák megteltek és vízátfolyások keletkeztek az utakon.

Viharkárok
katasztrófavédelem

Annak érdekében, hogy a lakóházakat megvédjék a víz betörésétől, a tűzoltók szivattyúval távolították el az úton felgyülemlett csapadékot.

Viharkárok
idokep.hu

Szentpéterfán a vihar következtében villanyvezetékek rongálódtak meg, villanyoszlopok dőltek ki, ami miatt ideiglenesen több utcában szünetelt az áramszolgáltatás. A tegnap esti viharral összefüggésben 43 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Viharkárokkatasztrófavédelem
Nyugat.hu

A szombathelyi, sárvári, körmendi és szentgotthárdi hivatásos egységek mellett a zalaegerszegi hivatásos, valamint a szombathelyi, nardai, vaskeresztesi, jáki és felsőcsatári önkéntes tűzoltó egyesületek is részt vettek a viharkárok felszámolásában. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Viharkárok
idokep.hu

Viszont nem lélegezhetünk fel, az Időkép előrejelzése szerint estétől heves zivatarok hoznak felhőszakadást, jégesőt a nyugati megyékbe. Vasárnap késő estétől a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Főként a Dunántúl nyugati felén nagy területen heves zivatarok is előfordulhatnak, felhőszakadás, nagyobb méretű jég és viharos széllökések kíséretében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás