Nem lehet megunni

Ismét farkasszemet néz egymással a megye két kosárlabdacsapata. Az élbolyba tartozó Körmend folytatná remek szereplését. Az edzőváltáson átesett FALCO viszont revansra készül az őszi vereségért.

A vasi rangadót a Nyugat Rádió szombaton este hat órától az FM 88.4-en és a www.nyugatradio.hu weboldalon élőben, megszakítás nélkül közvetíti.

Új edzővel a győzelembe

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a szerdai, Albacomp elleni vereséget követően ma délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a FALCO és Nikola Lazics. A sárga-feketék kispadján így szombaton este Csátaljay Gábor, az eddigi másodedző foglal helyet. A megbízott edző biztosan nem számíthat a deréksérüléssel bajlódó Will Tamás játékára.

– Először is szeretném elmondani, hogy én személy szerint nagyon sajnálom, hogy Nikola a távozás mellett döntött, mert úgy gondolom, hogy egy remek ember és szakmailag pedig egy képzett edző volt, akitől rengeteget tanultam – mondta honlapunknak Csátaljay. Természetesen megértem a döntését, mert nem úgy működtek a dolgok az utóbbi időben, ahogy ő azt szerette volna. Sokat nem akartam változtatni a csapat játékán, persze egy nap alatt nem is lett volna értelme. A támadójátékot és a védekezést próbáltuk egy kicsit csiszolni a két edzésen. Elsősorban a fejekben kellett rendet tenni, hogy elhiggyék azt a játékosok, hogy igenis képesek jó teljesítményt nyújtani. Ami a Körmendet illeti: nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni őket. Nagyon erős csapatuk van, 8-10 használható, képzett kosarassal. Nagyon össze vannak szokva. Nem szeretnék kiemelni közülük senkit sem, mert akkor a végén még megsértek valakit, ha kihagyom a felsorolásból. De a viccet félretéve Moore-ra és Bell-re nagyon oda kell figyelnünk. Ők ketten életveszélyesek.

Egy kis kedvcsináló

Tíz éve, amkor a Sugár úti kiscsarnokban, Kálmán László vezérletével 106-100-ra nyert a FALCO.

Falco KC Szombathely - Marc Körmend: 106-100 (29-21, 26-27, 24-25, 27-27)

Szombathely, 1800 néző
Vezette: Szamos, Bodnár P.

Falco: Kálmán 46/12. Dzunics 21/3, Pankár 15/6, Helbich 10/3, Tarle 8. Csere: Jávorszki 6/6. Edző: Szrecsko Szekulovics és Váradi Attila

Körmend: Németh 16/3, Fodor G. 14, Trummer 5/3, Mujanovics 27/9, Riley 12. Csere: Grebenár 8, Zsebe 8, Gráczer 10/6. Edző: Patonay Imre és Déri Csaba

Kipontozódott: Dzunics (36.), Riley (37.), Fodor G. (37.)

Nem becsülik le a FALCO-t

A Körmend remekel az idei szezonban. 11 győzelemmel és 3 vereséggel a tabella harmadik helyén áll Sabáli Balázs együttese. A piros-feketék egy hetet pihentek a rangadóra, hiszen legutóbb múlt hétvégén a Nyíregyháza ellen játszottak – győztes – bajnokit.

– Nagy kérdés, hogy milyen hatással lesz az edzőváltás a FALCO játékosaira, hiszen ez elsülhet jól is és rosszul is. Persze a felkészülésünkön ez mit sem változtatott, hiszen egy nap alatt nem hiszem, hogy merően más taktikával állnának fel a szombathelyiek. A tabellán elfoglalt kilencedik helyük nem fedi a valóságot. Nem becsüljük le ellenfelünket, ennek ellenére hazai pályán győzelmet várok csapatomtól. Fodor Gergely még mindig küszködik a bokájával, Németh Istvánnak a dereka fáj, ennek ellenére mindketten pályára lépnek holnap. Trummer Rudolf viszont még biztosan kihagyja a meccset.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport