A fegyelmi eljárás után foglalkozik az önkormányzat a bántalmazással gyanúsított szombathelyi tanárral

Kiskorú veszélyeztetésének gyanújával indult eljárás a pedagógus ellen.

Visszahívják-e a bántalmazással gyanúsított tanárt az önkormányzati bizottságból, és visszaveszik-e tőle a nemrég átadott kitüntetést? – kérdezte Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője a szombathelyi közgyűlés hétfői ülésén.

Két hete derült ki, Egy tanár feljelentésével és felfüggesztésével végződött a tanév az egyik szombathelyi iskolában June 14. 13:47 hogy felfüggesztették és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt feljelentették a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola egyik pedagógusát.

A gyanú szerint az érintett pedagógus bottal fenyegette meg a nyolcadik osztály diákjait, egyikük a fején meg is sérült. A lap értesülésekre hivatkozva azt is közölte, hogy a pedagógus alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A tanárt egyébként nemrég tüntette ki 30 éves szakmai munkájának elismeréseként a szombathelyi önkormányzat.

A közgyűlésen Nemény András polgármester a kérdésre azt válaszolta, meg kell várni az eljárás végét. Ha kiderül, hogy a gyanú igaz, akkor annak követkényei lesznek. De hozzátette, 30 éves szakmai munkát nem nulláz le egy, a kitüntetés odaítélése után történt eset, információi szerint ezzel a közvélemény nagy része is egyetért.

De megígérte, hogy ha lezárul az eljárás, akkor megtárgyalják az ügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet