Nem találták meg az osztrák katonákra lövő férfit Szentpéterfán

Kutyával, drónnal is keresték az embercsempészt.

Ma délelőtt már beszámoltunk arról, hogy lövések dördültek Lövések dördültek Szentpéterfánál, az osztrák-magyar határon - Fotókkal frissítve January 17. 10:45 Szentpéterfán, és hogy a rendőrök a TEK bevonásával keresték Még nem fogták el a Szentpéterfán lövöldöző embercsempészt - osztrák katonákra lőtt, keresik January 17. 12:32 az embercsempészt, aki az osztrák katonákra lőtt.

Már akkor is írtuk, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy a menekülő ember a szentpéterfai, egykori határőr őrs elhagyott, romos épületében húzta meg magát, ezért a Terrorelhárítási Központ emberei körbevették az objektumot.

A térképen jól látszik , hogy az épület az államhatár közelében található.

A volt határőr őrs közel található az osztrák határhoz - itt is keresték a fegyverest Forrás: Google Maps
TM/Nyugat.hu

Úgy tudjuk, hogy a vasi egység mellett Győr-Moson-Sopron megyéből is több járművel érkeztek a Terrorelhárítási Központtól.

A TEK SZentpéterfán Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

A faluban legalább 20 járművel mozogtak, a hétköznapi családi autónak látszó gépkocsiktól a kisbuszokon át az 5 tonnás ]páncélozott Toyotáig, ez utóbbi szolgált fedezékként a volt őrs épülete előtt.

A TEK Szentpéterfán - Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

Közben lövedékálló mellényes rendőrök járták végig a környező házakat, arról érdeklődve, láttak-e idegent az udvarukban, vagy a kertek alatt.

A TEK Szentpéterfa közelében - fegyveres embercsempészt kerestek
TM/Nyugat.hu

A TEK drónja pedig a határmenti területet és a kerteket pásztázta.

Keresés Szentpéterfa és az osztrák határ között
TM/Nyugat.hu

A szükséges előkészületek és felderítés után kiderült, hogy a keresett fegyveres nincs egyik romos épületben sem. Eközben és ezt követően más területeket is átvizsgáltak, például az osztrák oldalon fekvő  Pinkakertes (Gaas) közelében, magyar oldalon található szennyvíztelepet .

A TEK páncélozott Toyotája a szentpéterfai szennyvíztelep mellett
TM/Nyugat.hu

A szentpéterfaiak nyugodtan fogadták a rendőrségi akciót és a lezárásokkal járó kellemetlenségeket. Az általunk hallott morgolódás kizárólag a keresett férfira vonatkozott.

A TEK kisbusza az egykori őrs bejáratánál
TM/Nyugat.hu

A helyiek inkább érdeklődve nézték az eseményeket. Amikor a rendőrök azt kérték, húzódjanak hátrébb, biztonságos távolságba, akkor az ott tartózkodók ezt azonnal megtették.

A volt határőr őrs udvara
TM/Nyugat.hu

A TEK emberei végül 13 óra körül távoztak a településről, de még ezután is több rendőrautót láttak az utcákon a helyiek.

A keresés befejezése után, távozás előtt a határőr őrs udvarán
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Sokkoló