Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felfüggesztettet kapott Berki Krisztián a büntetőfékezéses ügyéért

Két évre eltiltották a vezetéstől is.

Az újságírókat látva először inkább be sem ment a bíróság épületébe, végül csak a tárgyalás kezdésére napszemüvegben vonult be a tárgyalóterembe Berki Krisztián, akinek büntetőfékezéses ügyében kedden hirdetett ítéletet a II. és III. Kerületi Bíróság első fokon – írja a Telex.

Berkit közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettében is bűnösnek találták, ezért halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre, négy év próbaidőre felfüggesztve, és két év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte.

Mindemellett 625 ezer forint pénzbüntetést is kapott, és neki kell kifizetnie a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget is. Az ügyész azonban fellebbezett, Berki és védője pedig három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Berki még három évvel ezelőtt került azzal a hírekbe, hogy hátulról belement Bentley-jébe egy busz, miután bevágott elé és büntetőfékezgetett. A történtek miatt egyébként 2020 májusában rabosították is a celebet, ügyvédje akkor azt mondta Blikknek, hogy „a BKK videófelvételét visszanézve azt láttuk, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védencemnek”. Ezért pedig panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

Az ügyészség idén márciusban Börtönbe mehet Berki Krisztián, mert Bentley-jével büntetőfékezett egy busz előtt March 17. 11:58 közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott Berkivel szemben. Kétszeri halasztás után aztán júniusban bíróság elé állt Két év hat hónap börtönt kértek Berki Krisztiánra June 05. 07:57 Berki, aki nem tartotta magát bűnösnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra