3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Rémhírterjesztés miatt tettek feljelentést a körmendi botrány után

A feljelentő szerint az ügy azért veszélyes, mert magas rangú állami vezetők is hitelt adtak a hazugságnak.

Tisztelt Fővárosi Rendőrkapitányság!

Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Az ATV Zrt. ATV nevű médiaszolgáltatásának honlapján ma 9 óra 45 perc óta változatlan formában, tehát jelenleg, 20 óra 46 perckor is olvasható a mellékelt,

Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok

című írás. A cikk állítólagos szerzője Szobota Zoltán, ez megkönnyítheti a tettes azonosítását.

A honlapon szereplő állítást a körmendi rendőrkapitányság 12 óra 12 perckor közleményben cáfolta. Idézem:

Az ATV.hu portálon 2016. május 5-én 9 óra 45 perckor megjelent, Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok című cikk alapján a rendőrség az alábbiakat közli. A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.

A Btk. 337. § -a szerint

Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mivel a honlap fotóján látható a közveszély helyszíne, ezért álláspontom szerint megvalósult a rémhír terjesztése, továbbá az ATV publikációja Körmenden is olvasható.

Az ATV publisztikája azért is veszélyes, mert magas rangú állami vezetők is hitelt adtak a hazugságnak.

Ezért határozottan kérem, hogy a bűncselekmény – és esetlegesen társult bűncselekmények – ügyében is szíveskedjenek nyomozást indítani, illetve, ha a BRFK nem illetékes, feljelentésemet az illetékes hatóságnak átadni.

Noé Krisztina

Az előzmények

Mint mi is beszámoltunk róla, tegnap délelőtt írta az atv.hu A menekültek ellen kelt hangulatot az atv.hu újságírója 2016. May 05. 15:19 , hogy a körmendi befogadótáborban lévő menekültek zaklatták a szomszédos sportcsarnokban edzésen lévő kézis lányokat, miután el akarták küldeni őket, betörtek egy ablakot. És, hogy a lányok nagyon megrémültek, az edéseket ezentúl máshol tartják majd.

Rémhír az atv.hu-n

A hír gyorsan eljutott a kormányhoz, Orbán Viktor miniszterelnök felszólította a rendőrséget Orbán Viktor is felült a rémhíreknek 2016. May 05. 16:08 , hogy az önkormányzattal együttműködve rendezzék a helyzetet, Lázár János miniszter is tényként kezelte az atv. cikkében leírtakat.

Kora délután aztán rendkívüli sajtótájékoztatót tartott A menekültek ellen kelt hangulatot az atv.hu újságírója 2016. May 05. 15:19 Tiborz János dandártábornok, Vas megyei rendőr-főkapitány, aki tételesen cáfolta a cikk állításait. Mi pedig felhívtuk azt az informátort, akire az atv.hu hivatkozott, és kiderült, az említett edző ott sem volt az esetnél, és az is, hogy a lányokat nem kellett kimenteni sehonnan, egyszerűen hazamentek.

A feljelentést egyébként Noé Krisztina magánszemélyként tette, és a Facebookról szereztünk tudomást róla.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet