Feljelentették Böröndi Gábort, a Magyar Honvédség frissen kinevezett főparancsnokát – megalázó bánásmód miatt

"...megalázó feladatokat kellett végezniük olyan körülmények között, amelyek kimeríthetik a kínzás fogalmát."

Egy, a Szabad Európa birtokába került dokumentum szerint két hangfelvétel alapján feljelentették Böröndi Gábort, a Magyar Honvédség frissen kinevezett főparancsnokát.

A lap úgy tudja, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is jelen volt, amikor Böröndi Gábor május elején Szentendrén megalázó stílusban beszélt a honvédség sofőrjeiről, és bejelentette, hogy tanításra viteti őket a szolnoki Különleges Dandár parancsnokával.

A feljelentés alapja egy május 5-én Szentendrén tartott állománygyűlés volt, amelyen Böröndi Gábor arról beszélt, hogy a honvédség sofőrjei „pletykásak” , ezért „tanításnak” kell őket alávetni.

Az állománygyűlés végén emiatt a jelen lévő 58 sofőrt autóbuszra terelték, majd Táborfalvára vitték, ahol hat napon keresztül megalázó feladatokat kellett végezniük olyan körülmények között, amelyek kimeríthetik a kínzás fogalmát – írja a Szabad Európa. A szerkesztőségnek sikerült kapcsolatba lépni a feljelentővel, aki azt írta, azért szeretne egyelőre inkognitóban maradni, mert fél az esetleges retorzióktól.

A feljelentéshez számos hangfelvételt is csatoltak, a feljelentő szerint ugyanis az eseményen elhangzottakat maga a HM rögzítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek