Felmérés: a fiatalok nagyon nem szeretik a Fideszt

40 alatt nagyon gáz a Fiatal Demokraták Szövetségére szavazni.

A 40 évesnél fiatalabb és az annál idősebb korosztály politikai irányultsága között hatalmas szakadék húzódik. Míg a szocializmus idején szocializálódott öregek 59 százaléka számára jó a Fidesz, addig a demokráciában felnőttek kevesebb, mint negyedének elfogadható Orbán Viktor és a pártja.

A Medián decemberi felmérésében az életkor szerinti szavazási szándékot kutatta.

A felmérés szerint:

- A hatvan év felettiek körében 64 százalékon áll a Fidesz,

- a 30 év alattiak körében csak 14 százalékon.

A fiatalok körében nem csak a választásokon közös listán indult ellenzék népszerű, de az átlagnál nagyobb a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága is – írja a Telex .

A Medián reprezentatív felmérése december 9-15 között készült, 1000 embert kérdeztek meg telefonon. Akkor nem csak a szavazási szándékról, hanem a magyarok jövőképéről is kérdezték a népet, és arra jutottak: jelentős mértékben romlott a közhangulat Magyarországon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet