Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendkívüli értekezlet a Honvéd kórházban, veszélyben a betegek ellátása

A minisztérium szerint csak betartják a jogszabályokat.

Hétfőre rendkívüli értekezletet hívtak össze a Honvéd kórházban a botrány miatt - írja a Blikk.hu .

A Honvéd kórház
Lakatos Péter / MTI

A hét közepén 112 orvos mondott nemet 112 orvos mondott nemet az ingyenes túlórákra a Honvéd kórházban 2018. August 30. 11:21 az ingyenes túlórákra, ezzel veszélybe került a sürgősségi ellátás. Pénteken Zacher Gábor országos hírű toxikológus, a sürgősségi osztály vezetője beadta a felmondását Zacher Gábor beadta a felmondását, mert elégedetlen a Honvéd kórházzal 2018. August 31. 13:17 , amit a minisztérium azonnal el is fogadott.

Zacher Gábor
Bonyhádi Zoltán

Már a betegek életét is veszélyezteti a Honvédkórházban kialakult válságos helyzet az orvoshiány és a felszerelések miatt - mondta Zacher a felmondását indokolva a hvg.hu-nak . Hozzátette, hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni.

Zacher szerint az utóbbi időben kilenc orvos adta be a felmondását, azonban ezt az információt korábban a Honvédelmi Minisztérium tagadta. A Blikknek azt írták, nem mondott fel több orvos a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában, így nem lehet szó tömeges elvándorlásról sem.

A minisztérium közleménye

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ visszautasítja az orvosai túlmunkájának kifizetéséről szóló információkat. A Honvédkórház az elmúlt időszakban nem tett mást, mint érvényt szerzett a jogszabályi előírásoknak. Egyeztetések zajlottak, és jelenleg is zajlanak a munkavállalók és a vezetőség között az úgynevezett önkéntes túlmunkával kapcsolatban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra