Feloszlik a Ricsárdgír zenekar

Azt gondolják, hogy túlteljesítette magát a formáció

Tíz év után abbahagyják a közös zenélést – jelentette be a Ricsárdgír zenekar a Facebookon. „A Ricsárdgír feloszlik. Egyszer minden kalandnak vége, és úgy döntöttünk mi ebben a több mint 10 éve tartó, felfoghatatlanul csodálatos és sűrű kalandban idén megtaláltuk a kincset, tovább nem keresgélünk” – áll a posztban.

Mint írják, ősszel még várható pár koncert és januárban megjelenik egy búcsúlemez is, de jövőre a Budapest Parkban, május 18-án végleg búcsúzik a zenekar.

Bloomsday Ricsárdgír koncert
Mészáros D. Zsolt

Már többször felmerült bennük a feloszlás gondolata, mert „ez sokkal inkább egy projekt volt, mint egy zenekar”, és mostantól inkább másba invesztálják az energiákat.

Azt gondolják, hogy túlteljesítette magát a formáció, és hogy innen már csak bővíteni tudnák a jegyeladásokat, és lehet, ehhez az kellene, hogy olyan dalokat írjanak, amik kicsit rádióbarátabb muzsikák, de ez az irány nem érdekli őket.

Pedig vannak szép emlékeink róluk Szombathelyen, mint ez a komplett koncertfelvétel is a Nyugat Youtube-csatornáján, saját készítésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra