Ennyit ért a feltételes szabadság: az utcán verte véresre barátnőjét Sopronban

A piacról egy pénzkazettát is ellopott.

Az 1989-ben született férfit különös visszaesőként ítélték szabadságvesztésre, melyből idén nyáron szabadult, feltételes szabadság kedvezménnyel. A kedvezmény ideje alatt, november 18-án többször bántalmazta a barátnőjét, másnap pedig a soproni piacon lopott, ezért letartóztatták – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint az állandó tartózkodási hellyel és munkahellyel nem rendelkező férfi és barátnője 2022. november 18-án Ausztriába kirándultak, ott alkoholt fogyasztottak. Visszafelé, a Sopronba tartó vonaton a férfi verni kezdte a barátnőjét annak érdekében, hogy a nő szerezzen pénzt – ellenkező esetben agyonveri őt is és a családját is.

Sopronba érve a férfi ököllel tovább ütötte a nőt, akinek ekkor már a szája is vérzett. Ezt látva egy járókelő hívta a rendőrséget, de a férfit ez sem tántorította el attól, hogy a barátnőjét újra megüsse, sőt, egy tapétavágó késsel még az arcát is megvágta. Az utcán haladva ököllel újra és újra megütötte a sértettet, aki végül bemenekült egy üzletbe, és ott segítséget kért. A férfi ekkor még egy darabig kiabált az utcán, majd elmenekült a rendőrök elől.

A férfi másnap a soproni piacon felkapott egy pénzkazettát és azzal megpróbált elfutni, de a helyszínen tartózkodók ebben megakadályozták. A 169.065 forintos lopási kár ezzel megtérült. A vádlott a cselekmények elkövetését elismerte – áll a főügyészség tájékoztatójában.

Az ügyészség a súlyos testi sértés bűntette és lopás vétsége miatt folyamatban lévő bűnügyben a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás megnehezítésének lehetősége és a bűnismétlés eshetősége miatt kezdeményezte a letartóztatás elrendelését. A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló