Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen is megdobja az albérletek árát a felvételi ponthatárok kihirdetése

110-150 ezer között van a többszobás lakások bérleti díja.

Az ingatlan.com legfrissebb piaci körképe szerint a felvételi ponthatárok kihirdetése után megélénkült a kereslet az albérletek iránt. A július huszonnegyedikén Szombathelyen is izgultak a felvételizők a ponthatárok miatt 2019. July 25. 11:22 kihirdetett ponthatárok utáni tíz napban ugyanis 28 százalékkal több hirdetést adtak fel, mint az azt megelőző tíz napban.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte:

Az utóbbi években mindig ez a forgatókönyv, közel 30 százalékos kínálatbővülést eredményez a ponthatárok kihirdetése. Sok lakástulajdonos direkt ebben az időszakban lép piacra

.

A kiadó szobák átlagárai, az egyetemvárosokban
ingatlan.com

Az egyetemvárosokban is megnézték, hogy mennyi egy kiadó szoba átlagára. A sort Budapest vezeti 65 ezer forinttal, majd Sopron következik 60 ezerrel. A képzeletbeli dobogóról éppen csak lecsúszik Győr és Szeged, mindkét városban 45 ezret kérnek egy szobáért.

Az albérletek árai főként a ponthatárok kihirdetése utáni 1-2 hétben ugranak meg. Azonban egy második élénkülés is jellemző, ezt Balogh László augusztus utolsó két hetére teszi. Ebben az időszakban főleg azok a hallgatók keresnek már csak lakást, akiket nem vettek fel kollégiumba.

Arról, hogy ez a tendencia mennyire jellemző Szombathelyre a Duna House-t kérdeztük. Nem meglepő mód meg is erősítették a fent leírtakat. A kereslet a korábbi évekhez hasonlóan, az idei, nyári időszakban is erősen visszaesett. A hallgatóknak köszönhetően azonban a nyár második felében, főként augusztusban újra fellendült az érdeklődés a kiadó lakások iránt.

Pár éve még egyetlen hirdető portálon sem lehetett találni kiadó ingatlant Szombathelyen. Mivel az elmúlt időszakban sokan keresnek albérletet, ezért bővült a kínálat.

Szombathelyen is növekszenek az albérletárak a ponthatárok kihirdetése után
Pixabay

A legnépszerűbbek a fiatalos berendezésű, jól gépiesített, két-három szobás albérletek, amikért 120-150 ezret kell fizetni. Egy 54 négyzetméteres albérlet ára 112 ezer forint körül alakul a vasi megyeszékhelyen. Egyszobás kis lakást, viszont már 80 ezerért is találhatunk.

Mielőtt beköltöznénk valahova, alaposan tájékozódjunk, hiszen a bérleti díj csak egy a sok kiadás közül. Bátran kérjük szakember segítségét, aki többek között sokat segíthet a kiválasztási folyamat lerövidítésében.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra