Ferenc pápa: „Melegnek lenni nem bűntett”

„Isten minden gyermekét szereti.”

Az AP hírügynökségnek adott nemrég interjút Ferenc pápa, aki jelentette, hogy melegnek lenni nem bűntett, de azért vétek. A kettő között pedig tudni kell különbséget tenni, ő pedig a jótékonykodás hiányát is az utóbbiak közé sorolná – idézi a 24.hu.

„Isten minden gyermekét szereti” – jelentette ki a katolikus egyházfő, egyben bírálva a homoszexualitást büntető törvényeket.

AFP

Emellett felszólította a katolikus püspököket is, hogy fogadják be az LMBTQ-embereket. Elismerte ugyanis, hogy vannak olyan püspökök a világon, akik támogatják a homoszexualitást büntető jogszabályokat, de szerinte ennek változnia kell. Ezeknek a püspököknek meg kell változniuk és el kell ismerniük mindenki emberi méltóságát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet