Férje igazolványával parkolt mozgáskorlátozott helyen

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki jogosulatlanul parkolt a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóban.

A megállapított tényállás szerint a vádlott egyedül érkezett 2022 augusztusában Zalakarosra, ahol a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóban parkolt le a személygépkocsijával.

A férje nevére szóló mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási igazolványt az autójába tette, majd 1 órára otthagyta. Mire visszaért, már a rendőrök várták és felszólították, hogy igazolja a parkolási jogosultságát.

Mivel a férje nem volt a parkolóban, rögtön elismerte a tettét. Az engedélyt így a rendőrök lefoglalták és kiadták tulajdonosának.

A nő tettével közokirathamisítás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 1 év próbára bocsátotta. A büntetővégzés jogerős – áll a Zalaegerszegi Törvényszék közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek