A jelek szerint megvannak a Fidesz szombathelyi képviselőjelöltjei

Azt is eldöntötték, ki lesz a polgármester-jelöltjük, Nemény András kihívója.

Igen, teljesen biztos - erősítette meg a telefonban megbízható forrásunk (is) a hírt, miszerint a szombathelyi Fidesz döntött arról, kiket indít júniusban az önkormányzati választásokon. Az is megvan, ki lesz a kihívója Nemény András jelenlegi polgármesternek.

Lenkai Nórának, az ELTE SEK rektori biztosának a neve már akkor felmerült polgármester-jelöltként, amikor tavaly augusztus 20-án megkapta Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa 2023. August 19. 19:44 a Magyar Arany Érdemkeresztet. A múlt heti Navracsics-látogatás „Mintha kicsit elveszett volna ez a térség” – Navracsics Tibor Szombathelyen járt és nem is túl álcázott kampánybeszédet tartott January 30. 19:37 egyik célja pedig az lehetett, hogy kirakatba is tegye Lenkai jelöltségét.

Középen Lenkai Nóra
Mészáros D. Zsolt

Nemény András polgármester is azt mondta nekünk Nemény András: „Igen, én is úgy tudom, hogy Lenkai Nóra lesz az ellenfelem" February 02. 19:17 , hogy Lenkai lesz a kihívója. Lenkai Nóra jelöltségéről nemrég az ugytudjuk.hu is biztos információként írt. Ezzel állítólag vége is a tavaly őszi találgatásoknak Országosan ismert, pártonkívüli polgármester-jelöltet indíthat a Fidesz Szombathelyen 2023. September 12. 07:23 .

Több forrásból ellenőrzött információink szerint elkészült a Fidesz képviselőjelöltjeinek listája is. Ami eléggé hasonlít arra, amit tavaly augusztusban közöltünk Fiatal képviselőjelöltekkel újítana a szombathelyi Fidesz? 2023. August 15. 11:25 .

A Fidesz-KDNP szombathelyi jelöltjei

 • Kámon - Herény: Horváth Gábor
 • Horváth Gábor jelenleg is képviselő a körzetben, az egyik legaktívabb a jobboldalon. Eddig ismert ellenfele László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester.

 • Stromfeld városrész: Mák Zsombor
 • A fiatal Mák Zsombor annak a Marton Zsoltnak a fia, aki 2010 előtt a Fidesz frakcióvezetője volt a közgyűlésben, majd 2010 és 2014 között alpolgármester. Később visszavonult a politikától, majd a Pro Savaria Egyesület mellett tűnt fel. A körzet képviselője most Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely), aki ugyanitt indul.

 • Olad és környéke: Melega Miklós
 • Horváth Attila jelenlegi költségvetésért felelős alpolgármester lesz az ellenfele a választókerületben. Melega korábban polgármester-jelöltként is szóba került. Jelenleg is képviselő, illetve a Vas megyei levéltár igazgatója.

 • Derkovits északi része: Jagodits Zsuzsa
 • Jagodits a Fidesz új emberei Fiatal képviselőjelöltekkel újítana a szombathelyi Fidesz? 2023. August 15. 11:25 közé tartozik, szociális munkás szakon végzett, a Haladás futballklub kommunikációs vezetője. Horváth Soma alpolgármesterrel kell megmérkőznie.

 • Derkovits nyugati része: Pars Krisztián
 • Pars Krisztián is új jelölt, de ő sportteljesítménye alapján ismert. Olimpiai bajnok (2012, London), kétszeres felnőtt Európa-bajnok, 12-szeres magyar bajnok kalapácsvető. 2018-ban egy tiltólistán található, teljesítményfokozásra nem alkalmas szerrel megbukott a doppingvizsgálaton, amiért másfél évre eltiltották. Tavaly ősszel lapunknak azt mondta „Mindenki engem tart hibásnak, hogy miért nem hagyom abba” – mondta Pars Krisztián, aki megcélozza a jövő évi olimpiát 2023. November 29. 10:12 , a visszatérésére készül, miután több műtéten átesett. Ellenfele Czeglédy Csaba lesz, aki most függetlenként ül a közgyűlésben.

 • Belváros: Illés Károly
 • A belvárosban érdekes dolog történik. 2006-tól, azaz a negyedik ciklus óta a körzet fideszes képviselője Takátsné Tenki Mária, aki júniusban nem indul a választásokon. Helyette Illés Károly a Fidesz volt alpolgármestere, jelenlegi frakcióvezetője lesz a belvárosi jelölt, ellenfele Lukács Dániel (Éljen Szombathely).

 • Olad falu, nyugati városrész: Pehi Orsolya
 • Pehi Orsolya is először indul választáson, mégpedig Kecskés László (Fidesz) jelenlegi körzetében. Kecskés visszavonul a közélettől, Pehi Orsolya az ELTE-n végzett, jelenleg három gyermekét neveli. Ellenfele Szuhai Viktor (Éljen Szombathely) lesz.

 • Zanat, Éhen Gyula városrész: Németh Krisztián
 • Az újonc Németh Krisztián is sportoló, futballkapus volt, két éve a Keleti Városrészért Egyesület vezetője. Neki Putz Attilával (Éljen Szombathely), a körzet jelenlegi képviselőjével kell megvívnia.

 • Joskar-Ola városrész, Gayer-park környéke: Ferenczy Balázs
 • Ferenczy Balázs 2019-ben már indult, igaz, akkor a Pro Savaria színeiben, a belváros déli részén jelöltette magát, sikertelenül. Korábban a polgármesteri hivatalban dolgozott. Ellenfele Kelemen Krisztián lesz.

 • Gayer-park, Szent Flórián körút környéke: dr. Árvai György
 • Dr. Árvai György ügyvéd, Facebook-profilja szerint kormányzati tisztviselő. Németh Ákos tanácsnokkal kell megküzdenie a mandátumért.

 • Újperint, Petőfi-telep: Ágh Ernő
 • Ágh Péter országgyűlési képviselő édesapja újabb ciklusra jelentkezik be, korábbi választókerületében. Kihívója a fiatal Gálffy Áron, aki 2019-ben is itt indult Ágh Ernő ellen, 209 szavazattal kapott kevesebbet a fideszes képviselőnél.

 • Szentkirály, Bogát, Szőlős: Pődör Zoltán
 • A déli városrészen induló Pődör Zoltán az SZKKA női kézilabdacsapat klubvezetője, nemrég interjút is készítettünk Pődör Zoltán: „Az én motivációm most sem túl bonyolult: a két lányom” January 24. 18:49 vele. A körzetben jelenleg Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke, a közgyűlés többségi frakciójának vezetője a képviselő, aki szintén indul júniusban.

  A jelenlegi fideszes képviselők közül így a következő ciklusra nem indul négy, jelenlegi fideszes képviselő, Takátsné Tenki Mária, Sátory Károly, Kecskés László és Lendvai Ferenc.

  Illés Károly, a Fidesz szombathelyi közgyűlési frakcióvezetője kérdésünkre azt mondta, a hónap közepe felé, mintegy két hét múlva hivatalosan is bemutatják jelöltjeiket, addig viszont nem nyilatkozik.

  A közgyűlésben többségben lévő Éljen Szombathely Egyesület már tavaly bemutatta jelöltjeit Ők indulnak jövőre Szombathelyen a Fidesz jelöltjei ellen 2023. November 09. 14:05 , jelenlegi képviselőik közül egyedül Kopcsándi József nem indul júniusban.

  A képviselőjelöltek névsora egészen biztosan bővül még, a Mi Hazánk Mozgalom is indít jelölteket Saját polgármester-jelöltet indít a Mi Hazánk Szombathelyen January 16. 13:48 , valamint a Pro Savaria Egyesület elnöke, Molnár Miklós kérdésünkre azt mondta, az egyesület március végén, április elején foglalkozik hivatalosan a kérdéssel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet