Újra itt vannak az utcakaják: napsütés és borsos árak a szombathelyi Fő téren

Péntektől vasárnapig tart a Food Truck Show. Ott voltunk a nyitáskor.

Szűk egy héttel a Savaria Karnevál után ismét benépesül a szombathelyi Fő tér, ahol ezúttal az utcakaják rajongói örülhetnek a Food Truck Show-nak.

Most már hagyomány, hogy szeptember elején visszatérnek Hétvégén ismét érkeznek a Food Truckok Szombathelyre 2022. August 31. 16:10 Szombathelyre az utcai kajások, vagyis a street foodosok, ahol lehet kóstolni mindent, ami szemnek és szájnak ingere.

Food Truck Show a Fő téren 1.
Sokan még pakoltak pénteken kora délután.
Nyugat.hu

A péntek délután elstartolt háromnapos show keretében – meglehetősen borsos árakért – sok mindent lehet itt enni a fish and chipstől a BBQ tálakig, amiket például kisfröccsel, koktélokkal, és különleges sörökkel lehet leöblíteni.

Nyissa ki jól a pénztárcáját

A minőségnek megvan az ára, így aztán csak azt tudjuk megerősíteni, mint amit kollégánk is látott Péntek délután berobbantak a szombathelyi Fő térre az utcakaják 2021. September 03. 18:54 egy évvel ezelőtt: tessék kinyitni jól a pénztárcát, ha enni szeretnénk egy jót.

Food Truck Show a Fő téren 8.
Jól ki kell nyitnunk a pénztárcánkat ha enni szeretnénk.
Nyugat.hu

Például, ha egy tépett húsos szendvicset szeretnénk enni, azért 3300 forintot kell kiadnunk, ha viszont egy egyszerűbb fish and chipsért vagyunk oda, azt laza 3500 forintos áron be is tudjuk szerezni. A legdrágábbak idén is a különböző BBQ tálak voltak, melyek ára továbbra is nagyjából 5000 forint körül mozognak.

Az italok tekintetében is hasonló a helyzet: alkoholmentes koktélokat a legjobb áron egy ezresért már kapunk, ha viszont azt szeretnénk, hogy ártson, akkor nagyjából 2200 forintnál kezdődnek az árak. Ha kisfröccsöt kívánunk meg, azt már 450 forintért ihatunk. (Ez utóbbi mondjuk a karneváli árszint alatt van.)

Food Truck Show a Fő téren 3.
Egyelőre még nem vonzott sok vendéget a show - Kattintson a képre a galériához!
Nyugat.hu

A rendezvény pénteken kora délután a kellemes napsütés ellenére nem vonzott még túl sok vendéget, de ez valószínűleg annak tudható be, hogy többek ekkor még javában dolgoztak. Később bizonyára benépesül a truckok közötti tér.

Frissítés 17:16

Nagyjából fél öt körül már minden street foodos kinyitott, és az emberek is elkezdtek szállingózni a helyszínre, de még így is szellősen lehetett leülni a sörpadokhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód