Péntek délután berobbantak a szombathelyi Fő térre az utcakaják

Délután négykor nyitották ki a Food Truck Show autói az ajtókat.

Étel-teherautó bemutató. Szó szerint így lehetne lefordítani a Food Truck Show nevet, ami tulajdonképpen egy szabadtéri ételkiállítást jelent. Különleges, utcai kajákkal, és mint ilyen, ezeket az ételeket meg is lehet vásárolni és elfogyasztani.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

Péntek délután ismét visszatértek Szombathely Fő terére a guruló gasztrocsodák. A város szívében vette kezdetét a korábban már nagy sikernek örvendő Food Truck Show, ahol különleges ételeket kóstolhatunk meg különleges autók pultjainál.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

A tapasztalataink szerint inkább a hagyományos ételeket kérik a látogatók, nem igazán ínyenckednek, pedig igazán széles kínálat csábítja az odaérkező vendégeket. Az ország mozgó éttermében nagy a választék, olyanok szerepelnek benne, mint például a Balkán Burger, a Che Che Burger vagy éppen a Smokey Monkies BBQ.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

A rengeteg harapnivaló mellet számtalan koktélt, sört és fröccsöt kapni, eléggé változó árakon. Vannak olyan kocsik, ahol hamarabb vékonyodik a pénztárcánk egy-egy különlegesebb hamburger vagy hús miatt.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

Megnéztük a fánkokat, vettünk is egy adagot 1500 forintért. A sör 600 és ezer forint között mozog, míg egy-egy hamburgert 2-3 ezer forint között vásárolhatunk meg. Azonban vannak olyan autók, ahol 5-5 ezer forintot is elkérnek egy tál ételért.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

A vendéglátók sok embert várnak a hétvégére. Szerintük az is vonzza az embereket, hogy a rendezvény ingyenes és nem kell hozzá védettségi igazolvány.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

Mindenképp fontos megemlíteni, hogy a show műanyagmentes, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyet szelektíven gyűjt két szervezet, a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet társulás.

Food Truck Show a Fő téren
Mészáros D. Zsolt

A péntek délutáni hangulatot az is feldobta, hogy most dübörög az egyetemi élet a városban, hiszen gólyanapok vannak. Ez még inkább ad egy pluszt az amúgy is népszerű show-nak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód