Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Strómanok rádióznak Szombathelyen?

Több cégen át jutottunk el egy cégcsoporthoz, akik ivóvízpalackozót is vettek, közbeszerzésen tanulmánykészítést nyertek el, és az övék lett a Frisss Rádió is.

két hete írtunk arról Hende Horváth Zoltánon keresztül irányít jónéhány szombathelyi médiát 2016. April 18. 17:34 , hogy Hende Csaba helyi sajtóügyeinek intézője, bizalmasa, Horváth Zoltán lett a szombathelyi Frisss Rádiót működtető cég, a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője. Most elhatároztuk, hogy megnézzük a cég tulajdoni viszonyait, nem volt könnyű dolgunk.

Az önkormányzat is tolta bele a pénzt

A Frisss Rádió indulásakor egyértelmű volt, hogy a helyi Fidesz érdekeltségéről van szó, az akkor még erős embernek számító, azóta a politikából távozott Marton Zsolt és Szakály Gábor napi látogató volt a rádióban, ahol a frisss.hu internetes magazint is szerkesztették és szerkesztik. Az önkormányzati pénzekből is folyt bőven a rádiónak Reklámokra költötték a szombathelyi szociális bizottság pénzét? 2014. November 13. 08:11 , reklámok formájában.

A két politikus bukása után Marton műsorvezetőként tért vissza Ezt nem láttuk előre: rádiós műsorvezető lesz a szombathelyi alpolgármesterből 2014. August 02. 08:46 , de ez nem tartott sokáig, fél év múlva hirtelen kitették a rádióból a volt alpolgármestert. Akkor azt írtuk Marton Zsoltot, Szombathely volt alpolgármesterét kitették a Frisss Rádiótól? 2014. December 18. 08:58 , hogy a Fidesznek továbbra is fontos a rádió, de Marton nélkül. Bedugultak ugyanis azok a pénzcsapok, amelyeket még Marton szerzett meg aktív politikusként, miután elveszítette politikai befolyását, a források is eltűntek.

A rádió azóta gyakorlatilag félévente váltott tulajdonost, és ügyvezetőt is. A legutóbbi ilyen váltás most március végén volt, ekkor lett ügyvezető a fentebb már említett Horváth Zoltán.

Csak eljutottunk a fővárosba

Ennek a rádió és a frisss.hu oldalán nincs nyoma, ott még a korábbi ügyvezető neve szerepel, de a nyilvános céginformációs rendszerben a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője Horváth Zoltán.

A Vasi Friss Rádió Kft-nek tulajdonosa a Gyöngy Rádió Kft. Ez a cég már másfél éve is képben volt, a nem hivatalos adatok szerint akkor az őrző-védő Azzurro Security Kft. és személyesen az a Baranyai Tibor állt, aki Martont eltávolította a rádiótól.

A Gyöngy Rádió Kft-nek most Koroknai Róbert az ügyvezetője, és egyik tulajdonosa, ő szombathelyi. A másik tulajdonos viszont egy budapesti cég, a LAKESHORE International Befektetési Zrt. És itt eljutottunk egy fővárosi, Népfürdő utcai irodaházhoz, és maradunk is. A LAKESHORE Zrt. részvényei ugyanis a CREDIT-LÁNCZ Pénzügyi Tanácsadó Kft. tulajdonában vannak, a kft. ugyanezen a címen működik.

Tanulmány és ivóvízpalackozás, némi Habony Árpáddal

A CREDIT-LÁNCZ Kft. pedig egy dunakeszi-i ügyvéd házaspár nevén van, dr. Orosz Tibor és felesége a hivatalos tulajdonosok. Ami igazán érdekes, hogy ennek, a 2009-ben alapított kft-nek a törzstőkéje 500 ezer forint, de 2014-ben 395 millió forint volt a nettó árbevétele. Mindezt összesen négy alkalmazottal.

A CREDIT-LÁNCZ Kft. amúgy tavaly nyert egy közbeszerzést is, 19 millióért készítettek egy tanulmányt a Dunántúli Regionális Vízmú Zrt-nek. Az Orosz házaspárnak van még cége, ilyen a Panta Invest Kft. ez is a Népfürdő utcai irodházba van bejelentve, érdekessége, hogy az év elején 100 ezer forintért megvásárolta a mosonmagyaróvári Panta Aqua Zrt-t . Ez utóbbi cég ivóvíz palackozásával foglalkozott majd csődbe ment, a legújabb hírek szerint most sem áll túl jól.

Ennyit sikerült kideríteni a nyilvános cégadatokból. Az biztos, hogy a Frisss Rádió egy befektetői csoport kezében van, akik odatették ügyvezetőnek Hende bizalmi emberét.

A nem hivatalos információk szerint a fentieknél sokkal egyszerűbb a dolog, állítólag Habony Árpád terjeszkedő médiabirodalma áll a háttérben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra