Strómanok rádióznak Szombathelyen?

Több cégen át jutottunk el egy cégcsoporthoz, akik ivóvízpalackozót is vettek, közbeszerzésen tanulmánykészítést nyertek el, és az övék lett a Frisss Rádió is.

két hete írtunk arról Hende Horváth Zoltánon keresztül irányít jónéhány szombathelyi médiát 2016. April 18. 17:34 , hogy Hende Csaba helyi sajtóügyeinek intézője, bizalmasa, Horváth Zoltán lett a szombathelyi Frisss Rádiót működtető cég, a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője. Most elhatároztuk, hogy megnézzük a cég tulajdoni viszonyait, nem volt könnyű dolgunk.

Az önkormányzat is tolta bele a pénzt

A Frisss Rádió indulásakor egyértelmű volt, hogy a helyi Fidesz érdekeltségéről van szó, az akkor még erős embernek számító, azóta a politikából távozott Marton Zsolt és Szakály Gábor napi látogató volt a rádióban, ahol a frisss.hu internetes magazint is szerkesztették és szerkesztik. Az önkormányzati pénzekből is folyt bőven a rádiónak Reklámokra költötték a szombathelyi szociális bizottság pénzét? 2014. November 13. 08:11 , reklámok formájában.

A két politikus bukása után Marton műsorvezetőként tért vissza Ezt nem láttuk előre: rádiós műsorvezető lesz a szombathelyi alpolgármesterből 2014. August 02. 08:46 , de ez nem tartott sokáig, fél év múlva hirtelen kitették a rádióból a volt alpolgármestert. Akkor azt írtuk Marton Zsoltot, Szombathely volt alpolgármesterét kitették a Frisss Rádiótól? 2014. December 18. 08:58 , hogy a Fidesznek továbbra is fontos a rádió, de Marton nélkül. Bedugultak ugyanis azok a pénzcsapok, amelyeket még Marton szerzett meg aktív politikusként, miután elveszítette politikai befolyását, a források is eltűntek.

A rádió azóta gyakorlatilag félévente váltott tulajdonost, és ügyvezetőt is. A legutóbbi ilyen váltás most március végén volt, ekkor lett ügyvezető a fentebb már említett Horváth Zoltán.

Csak eljutottunk a fővárosba

Ennek a rádió és a frisss.hu oldalán nincs nyoma, ott még a korábbi ügyvezető neve szerepel, de a nyilvános céginformációs rendszerben a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője Horváth Zoltán.

A Vasi Friss Rádió Kft-nek tulajdonosa a Gyöngy Rádió Kft. Ez a cég már másfél éve is képben volt, a nem hivatalos adatok szerint akkor az őrző-védő Azzurro Security Kft. és személyesen az a Baranyai Tibor állt, aki Martont eltávolította a rádiótól.

A Gyöngy Rádió Kft-nek most Koroknai Róbert az ügyvezetője, és egyik tulajdonosa, ő szombathelyi. A másik tulajdonos viszont egy budapesti cég, a LAKESHORE International Befektetési Zrt. És itt eljutottunk egy fővárosi, Népfürdő utcai irodaházhoz, és maradunk is. A LAKESHORE Zrt. részvényei ugyanis a CREDIT-LÁNCZ Pénzügyi Tanácsadó Kft. tulajdonában vannak, a kft. ugyanezen a címen működik.

Tanulmány és ivóvízpalackozás, némi Habony Árpáddal

A CREDIT-LÁNCZ Kft. pedig egy dunakeszi-i ügyvéd házaspár nevén van, dr. Orosz Tibor és felesége a hivatalos tulajdonosok. Ami igazán érdekes, hogy ennek, a 2009-ben alapított kft-nek a törzstőkéje 500 ezer forint, de 2014-ben 395 millió forint volt a nettó árbevétele. Mindezt összesen négy alkalmazottal.

A CREDIT-LÁNCZ Kft. amúgy tavaly nyert egy közbeszerzést is, 19 millióért készítettek egy tanulmányt a Dunántúli Regionális Vízmú Zrt-nek. Az Orosz házaspárnak van még cége, ilyen a Panta Invest Kft. ez is a Népfürdő utcai irodházba van bejelentve, érdekessége, hogy az év elején 100 ezer forintért megvásárolta a mosonmagyaróvári Panta Aqua Zrt-t . Ez utóbbi cég ivóvíz palackozásával foglalkozott majd csődbe ment, a legújabb hírek szerint most sem áll túl jól.

Ennyit sikerült kideríteni a nyilvános cégadatokból. Az biztos, hogy a Frisss Rádió egy befektetői csoport kezében van, akik odatették ügyvezetőnek Hende bizalmi emberét.

A nem hivatalos információk szerint a fentieknél sokkal egyszerűbb a dolog, állítólag Habony Árpád terjeszkedő médiabirodalma áll a háttérben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet