Frontális baleset utáni mentés videón - A vétlen sérült a karambolban

Szombathely felé tartott egy idős úr által vezetett Suzuki a 89-es főúton, amikor a szemből érkező váratlanul közvetlenül elé kanyarodott. A vétlen sofőr megsérült.

A nyugat.hu tudósítója éppen az út szélén beszélgetett vasárnap délelőtt, amikor kb. 150 méterre két autó fél-frontálisan ütközött a 89-es főút séi elágazójában. Munkatársunk a helyszínre sietett, felmérte a helyzetet és tárcsázta a mentők hívószámát, a 104-et. A diszpécser kérdéseire sikerült a személyesen tapasztalt állapotok mellett a helyszínen lévőktől is választ kapni. Ezek szerint egy sérült fekszik még bent az autóban, a másik járműben négyen utaztak, ők ki tudtak szállni, látszólag nem sérültek. A mentőszolgálat így két mentőjárművet indított és értesítették a tűzoltóságot is, ahonnan szintén két jármű indult azonnal.

Mentés frontális baleset után a 89-es úton, Szombathely közelében
A balesetet okozó járműből mind a négy utas ki tudott szállni
Tánczos Mihály

Közben két férfi beszélgetett az árokba csapódott Suzuki első ülésein fekvő idős úrral, aki a mellkasát fájlalta. Egyikőjük a fejét is tartotta és kérte, ne mozogjon. Azzal, hogy szóval tartották a sérült sofőrt egyben a segítség kiérkezéséig eltelő időt is elviselhetőbbé tették az idős ember számára, aki kiskertjébe indult megnézni a termést, de a baleset közbeszólt.

Sikerült beszélnünk a három fiatalembert fuvarozó középkorú úrral is, aki a Fiatot vezette. A balesetről annyit mondott, Szombathely irányából érkezett a 89-es úton és balra akart kanyarodni. Kocsisor jött vele szembe és úgy látta, mindenki jobbra indexel. Arról fogalma sincs, hogy került oda a Suzuki, azt nem látta, mivel beleolvadt az útba. Azzal azonban tisztában volt, hogy ő okozta a balesetet, amiért figyelmetlenül kezdte meg a balra kanyarodást.

Mentés videón

Olvasóink a mentők kiérkezésétől követhetik nyomon a mentés folyamatát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Balesetek éjszakája – vadak, frontális karambol, sorompótörés

Szalagkorlátról visszapattanó, majd frontálisan ütköző autó, fejjel járműnek rontó szarvas, kamionstop alatt a hűtőkamionban bútorokat szállító ittas kamionos és szombathelyi sorompót letörő lengyel sofőr – ízelítő a szombat estéből.

Frontális karambol a 89-es úton - Elnézte a Scania a távolságot

Be akart csusszanni két jármű között egy balra kanyarodó Scania pótkocsis szerelvény, de a sofőr rosszul mérte fel a távolságot és frontálisan ütközött egy Peugeot 206-tal.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló