Fülöp-szigeteki vendégmunkások érkeznek Szombathelyre, a bezárt Hotel Pelikánba

Egy multinacionális cég így orvosolja a munkaerőgondjait. Sikerült elérnünk az ügyvezetőt.

„Elfogadtunk egy, az épület bérlésére vonatkozó 2+2 évre szóló ajánlatot, melynek keretében egy országosan több létesítményt üzemeltető cég vendégmunkásokat fog itt elszállásolni.”

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Többek között ez olvasható abban a sajtóközleményben, 21 év után bezár a szombathelyi Park Hotel Pelikán 2022. September 09. 15:38 amelyet Csonka Tamás, a Hotel Pelikán tulajdonosa és ügyvezetője juttatott szerkesztőségünkbe, és amely arról szól, hogy 21 év után bezár Szombathely egyik legismertebb és legelegánsabb szállodája.

A Hotel Pelikán Szombathely egyik legelegánsabb szállodája volt.
Mészáros D. Zsolt

A cikk publikálása után egyik olvasónk azt az információt osztotta meg lapunkkal, hogy a vendégmunkások Távol-Keletről érkeznek és egy szombathelyi multinacionális cég foglalkoztatja majd őket.

„Igen, hozzánk érkezik körülbelül száz munkavállaló a Fülöp-szigetekről, ők lesznek majd elszállásolva az említett épületben” – közölte érdeklődésünkre Marai Zoltán, az iSi Automotive Hungary Kft. ügyvezetője.

Az első lakók várhatóan október végén, november elején érkeznek.

A cégnél egyébként már most is dolgoznak külföldiek, vannak például Szerbiából, Mexikóból és Thaiföldről is. A cég stratégiájában, tudtuk meg, kiemelt helyen van a szombathelyi gyár, amihez további munkaerő kell, amit egyszerűen nem tudnak megoldani helyi szinten.

A fülöp-szigeteki munkaerőre többek között azért esett a választás, mert cégcsoporton belül már alkalmaznak onnan érkező munkavállalókat, és jó tapasztalatok vannak velük kapcsolatban.

Ennek az az egyik magyarázata, hogy a Fülöp-szigeteken nagyon nehéz az élet, így a külföldön dolgozó vendégmunkások az európai munkalehetőséget nagyon megbecsülik.

Szombathelyre várhatóan férfi munkavállalók jönnek majd. A Fülöp-szigeteken bevett életforma, hogy családos emberek vállalnak külföldön munkát, a férfiak a fizetésüket hazaküldik a családjuk megsegítésére.

A Hotel Pelikán tulajdonosa a bezárást egyébként egyrészt a megugrott rezsiköltségekkel, másrészt a visszautasított pályázatokkal indokolta. 21 év után bezár a szombathelyi Park Hotel Pelikán 2022. September 09. 15:38


Ez a cikk a „Szabad oldal” kezdeményezés részeként jelent meg, együttműködésben a Szabad Európával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

21 év után bezár a szombathelyi Park Hotel Pelikán

A Savaria Szálló és a Claudius után most újabb szálloda húzza le a rolót. De ezúttal a pontos részleteket is tudjuk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság