Szombathelyi gyógyszerelő kocsi lett Varga Barnabás meggypiros mezéből

Jótékony eseményen jártunk a Markusovszky-kórházban.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya kapott egy úgynevezett gyógyszerelő kocsit, amit ma adtak át ünnepélyes keretek között.

Nagy előnye hogy egyszerre masszív és mobilis, és jól elkülönülten tudják benne az orvosi eszközöket tárolni. Ez pedig gyorsaságot és biztonságot jelent, ami kiemelkedően fontos a betegellátásban.

Gyógyszerelő kocsi átadása a Markuovszky kórházban
Mészáros D. Zsolt

Ennek beszerzése azonban egészen különleges körülmények között történt. Kellett hozzá egy válogatott focista meze, egy elkötelezett cég, és egy ember, aki ezt a mezt megvette.

Gyógyszerelő kocsi átadása a Markuovszky kórházban
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi MVD-SZIG Kft. még tavaly decemberben bocsátotta jótékonysági árverésre Varga Barnabás, szombathelyi születésű, szentpéterfai kötődésű válogatott focista által felajánlott mezt.

Varga Barnabás
MTI

Azt a meggypiros mezt, amit a játékos a Litvánia elleni Eb-selejtezőn viselt (mellékesen gólt is szerzett), s amit végül félmillió forintért Hazafi László, az Alpok Autó Kft. ügyvezetője vett meg.

Ezt az összeget egészítette ki a már említett cég, s ebből vették a kórház számára a gyógyszerelő kocsit, ami így nagyon szép történet. De ki is ez a Varga Barnabás, akinek ilyen értékes a meze.

Legutóbb akkor írtunk róla Szentpéterfa Zalaegerszegre indul Varga Barnabás-nézőbe April 14. 14:34 , amikor jelenlegi csapata, a Ferencváros Zalaegerszegen vendégszerepelt, és Szentpéterfa apraja és nagyja elindult busszal a zalai megyeszékhelyre Varga Barnabás nézőbe.

Már ebből is látszik, hogy mennyire szeretik a kacskaringós úton a csúcsra jutott futballistát, akit ezek után valószínűleg még jobban fognak szeretni, és szombathelyi szemmel csak egy hibája lesz, hogy nem "itthon" rúgja a bőrt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet